Esad rejimi, Dera'da stratejik kasabayı ele geçirdi

Esad rejimi, Dera'da stratejik kasabayı ele geçirdi

Suriye'de Rus uçaklarının desteğiyle ilerleyen Esad rejimi, başkent Şam'ın güneyindeki Dera vilayetindeki stratejik Şeyh Miskin kasabasını ele geçirdi.

[Karar]

Suriye'de Esad güçleri ile müttefikleri, Dera vilayetinde Ürdün sınırı yakınlarında bulunan stratejik Şeyh Miskin kasabasını ele geçirdi.

AFP'nin haberine göre Esad güçleri, Hizbullah savaşçıları ve rejim yanlısı milisler, Rus ve Suriye uçaklarının desteğiyle başlattıkları saldırı sonucunda gece saatlerinde Şeyh Miskin'e girdi. Kuzeyde Şam ile doğuda rejim kontrolündeki Süveyda kentinin kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik öneme sahip olduğu belirtillen Şey Miskin'in, muhaliflerin elindeki bir başka stratejik kasaba olan Neva'ya 12 kilometre uzaklıkta olduğu kaydedildi.

16-01/26/suriye-harita-sam-halep-dera-idlib-ve-hama-main1-1453806806.jpg

Muhaliflerin Şam'a ikmali sekteye uğrayacak

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, Şeyh Miskin'in muhaliflerin operasyonları için "fırlatma rampası" işlevi gördüğünü ve Dera vilayetinin "ağırlık merkezlerinden biri" olduğunu söyledi. Kaynak ayrıca Şey Miskin'in kaybının, muhaliflerin Dera'dan Şam'a ikmalini de sekteye uğratacağını belirtti.

Dera'nın büyük bölümü muhaliflerin elinde bulunurken, şehir merkezinin bir bölümü ile kuzeydeki bazı köyler rejimin kontrolünde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN