Eşi Kovid-19'a yakalanan Bartın Valisi'nden çok net uyarı: Bu illet 2 dakikayı bile affetmiyor!

Eşi Kovid-19'a yakalanan Bartın Valisi'nden çok net uyarı: Bu illet 2 dakikayı bile affetmiyor!

Eşi Kovid-19'a yakalanan Bartın Valisi Sinan Güner, vatandaşları tek tek uyardı: Bu virüs illeti 2 dakika kapıyı açık bulduğu anda hiç affetmiyor, o kapıdan geçiyor. Maskeyi 2 dakika bile çıkarmayalım.

Bartın Valisi Sinan Güner, koronavirüsle mücadele için maske, mesafe, temizlik uyarısı yaptı. 

Güner, Valilik önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta insanların ne toplulukta ne ekonomide ne sanayide ne de sosyal hayatta yer alamayacağını ve hiçbir işte başarılı olamayacağını söyledi.

Güner, Kovid-19 ile mücadelede kurallara uymanın önemine işaret ederek şunları kaydetti:

"LÜTFEN AMA LÜTFEN BUNU KANIKSAMAYALIM"

"Çok kanıksadığımızdan mı çok söylenmesinden mi nedendir ihmal ediyoruz. Lütfen ama lütfen; maske, mesafe, temizlik gerçekten her sorunu çözüyor. Bu virüs illeti, 2 dakika kapıyı açık bulduğu anda hiç affetmiyor, o kapıdan geçiyor. Maskeyi 2 dakika bile çıkarmayalım. '2 dakika oturalım, sohbet edelim, çay içelim bir şey olmaz.' denilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bütün hayallerimiz, planlarımız sağlıklı nesillerle mümkün. Lütfen ama lütfen bunu kanıksamayalım, basite almayalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uyalım."

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Gazetecilerin sağlık durumunu sorduğu Güner, "Sağlık durumum çok iyi. Bütün şartlar yerine getirildi. Gayet iyi durumdayım ama yaşamış bir insan olarak daha bilinçli söylüyorum; ne olursunuz bu işin şakası yok. Maskenizi takın keyfinize bakın." diye konuştu.  

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

 

28 Ekim akşamı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 305 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

 

Son 24 saatte 77 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1662 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 319 bin 181'e yükseldi.

 

Hasta sayısı 368 bin 513, vefat sayısı 10 bin 27, ağır hasta sayısı 1836, aktif hasta sayısı 39 bin 305 oldu.

 

01-002.jpg

KOCA: İSTANBUL'DA ARTIŞ KORKUTUCU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk kez İstanbul'da düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da hızla artan vaka artışlarına dikkati çeken Koca, şu uyarıları sıraladı: "İstanbul'da son 7 günde ortalama vaka artışı, geçen ayın ortalamasından yüzde 85 fazladır. Oran, 16,5 milyon nüfusla birlikte düşünüldüğünde korkutucu. Artış, İstanbul'a günlük gidiş gelişlerin fazla olduğu şehirlerde de yüksektir. İstanbul'un yakın temaslısı diyebileceğimiz Balıkesir'de ve Tekirdağ'da yüzde 96, Bilecik ve Düzce'de yüzde 99, Edirne'de yüzde 91, Bursa’da yüzde 84, Sakarya'da yüzde 76, Kırklareli'nde yüzde 71, Kocaeli'nde yüzde 63'tür.

Gelişme, salgınla mücadelede 83 milyonu ilgilendirmektedir. İstanbul'da durumu kontrol altına alamazsak, salgın baş edilebilir olmaktan çıkacaktır. Çözüme en çok ihtiyaç duyduğumuz konu toplu ulaşımdır. Sosyal mesafenin korunamadığı toplu ulaşım, en büyük risk kaynaklarındandır. Yolculuk, dolayısıyla risk süresi uzundur. Bu çözümlerin üretilmesi, salgının tırmanışının sebebi olan hareketliliği ve teması çok azaltacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN