Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar tutuklandı

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar tutuklandı

İstanbul’da düzenlenen DEAŞ operasyonunda gözaltına alınan ve eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Şüphelilerden 1'i ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ’a yönelik yeni operasyonlar düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ ile birlikte diğer selefi terör örgütleri ile bağlantılı olduğu tespit edilen şüphelilerin Türkiye’yi hedef alan eylemler yapabileceklerini ortaya çıktı. 

Emniyet güçleri tarafından 9 Kasım’da Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Esenyurt ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda S.K., F.K., R.A. ve M.Ö. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.  

3’Ü TUTUKLANDI, 1’İ SERBEST  

Zanlıların kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 şarjör, çok sayıda mühimmat, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.  

Emniyette ifade işlemleri dün tamamlanan 4 DEAŞ’lı, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk oldu. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden S.K. ‘adli kontrol’ hükümleri uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. F.K., R.A. ve M.Ö. adlı DEAŞ üyeleri ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN