Eylemler Eskişehir'e sıçradı

Eylemler Eskişehir'e sıçradı

Oyak Renault’da işçilerin ücret artışı talebiyle başlayan ve Bursa’da yayılan işçi eylemleri Eskişehir’e sıçradı. Ford Otosan firmasının Eskişehir’in İnönü ilçesindeki fabrikasında üretim durdu.

15 Mayıs’ta Oyak Renault’da işçilerin ücret artışı talebiyle başlayan, sonrasında Tofaş, Coşkunöz, Mako ve Otitrim’e yayılan eylemler bugün Eskişehir’e sıçradı. 

Ford Otosan firmasının Eskişehir’in İnönü ilçesindeki fabrikasında kamyon ve çekici üretim tesislerinde çalışan işçiler, sabah işbaşı yaptıktan yaklaşık 3 saat sonra fabrika bahçesinde toplandı. 

Oyak Renault’da eylemler sürüyor

Burada bir süre slogan atan yaklaşık 500 kişilik grubun eylemi nedeniyle fabrikanın tüm bölümlerinde üretim durdu.

İşçilerin fabrika bahçesindeki bekleyişi sürüyor.

Geçtiğimiz hafta Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy Fabrikaları’nda parça ikmalinde sorun yaşandığı için üretime ara veren Ford Otosan 21 Mayıs günü üretime tekrar başlamıştı. 

Bununla birlikte, Coşkunöz, Tofaş, Mako, Otitrim’de de eylemler geçtiğimiz hafta sona ererken Oyak Renault’da işveren ve işçiler arasında henüz bir anlaşma sağlanamamasından dolayı üretim yapılamıyor. 

AJANSLAR 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN