Renault'da eylemler devam ediyor

Renault'da eylemler 
devam ediyor

Hem işçiler hem de Renault yönetimi çözüm için iyi niyetli arayışları sürüyor. Yönetim ve işçiler arasında görüşmeler devam ediyor

Bursa'da, 15 Mayıs'ta üretimin durduğu OYAK Renault'da, ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin temsilcileriyle yönetim arasındaki görüşmeler sürüyor.

Oyak Renault'da, işverenle bugün yapılacak görüşme öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan işçilerin avukatlarından Deniz Baykal, olumlu sonuç almayı beklediklerini söyledi.

15-05/25/aa_picture_20150524_5429576_high.jpgRenault'da eylemler 15 Mayıs'tan bu yana sürüyor

OYAK Renault yönetimi iyi niyetli davranıyor

Baykal konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim hem işçi arkadaşlarımız hem de Oyak Renault yönetimi, kesinlikle bu sorunun çözülmesi noktasında iyi niyetli davranıyor. Şimdiye kadar öyle davrandılar."

Bundan sonra da sürecin hem yönetim hem de işçiler için önemli olduğunu vurgulayan Baykal, tarafların konuya olumlu yaklaştığını dile getirdi. Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "İyi niyetle biz bu işi bitireceğiz' diye düşünüyorum bugün. Tabii diğer fabrikalardaki arkadaşlarımız kendi şartları dahilin de anlaştı ama tabii buradaki durum nasıl olacak, görüşmeler nasıl devam edecek, bunu hep beraber göreceğiz, değerlendireceğiz."

15-05/25/aa_picture_20150524_5429575_high.jpg

Eylemlerin ne zaman son bulacağı merak ediliyor

 

Mutlu son olacak mı

"Tofaş ve Mako fabrikalarında yönetimle işçilerin anlaşmasının ardından burada da mutlu son olacak mı" sorusu üzerine Baykal, umutlarının bu yönde olduğunu belirtti.

Baykal, "Temsilci işçi arkadaşlarımla ve aynı zamanda yönetimle görüştüğümde, iki tarafın da kesinlikle bu anlamda düşüncesi ortak, düşünceleri bu işi bitirmek. Şimdi işçi temsilcisi arkadaşlarımızla beraber bir toplantıya giriyoruz. Bu toplantı neticesinde bir uzlaşma, bir barış ortamı ve sevgiyle bu işi bugün halledeceğiz diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

BURSA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN