Facebook, Trump'ın korona paylaşımını sildi

Facebook, Trump'ın korona paylaşımını sildi

Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin koronavirüsten (Covid-19) daha ölümcül olduğuna ilişkin yaptığı paylaşımı sildi.

Koronavirüs tedavisine Beyaz Saray'dan devam eden Trump'ın sabah saatlerinde Twitter ve Facebook'ta yaptığı paylaşımda, "Bazı kişiler için Kovid-19, gripten daha az ölümcül" ifadelerini kullanması sosyal medya şirketlerini harekete geçirdi. Facebook, Trump'ın koronavirüs konusunda yanlış bilgi yaydığı gerekçesiyle söz konusu paylaşımı sildi.

TWITTER'DAN 'YANLIŞ BİLGİ' UYARISI

Twitter ise Trump'ın paylaşımını kaldırmadı ancak söz konusu paylaşıma, "Bu tweet, korona konusunda yanlış ve zararlı bilgi yaydığı için Twitter kurallarını ihlal etmiştir. Ancak Twitter, bu tweetin erişilebilir kalmasının kamunun yararına olabileceğine karar vermiştir" şeklinde bir uyarı ekledi.

TRUMP NE DEMİŞTİ? 

Trump, paylaşımında "Her yıl sayıları bazen 100 bine varan birçok insan aşısı olmasına rağmen gripten dolayı ölüyor. Bunun için ülkemizi karantinaya alıyor muyuz? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, şimdi de Kovid-19 ile yaşamayı öğreniyoruz, bazı kişiler için Kovid-19 gripten daha az ölümcül" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KORONAYA YAKALANDI 

Perşembe gününü cumaya bağlayan gece koronavirüse yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, cuma günü başkent Washington DC'ye 30 dakikalık mesafedeki Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Burada bir süre gözetim altında kalan Trump, dün taburcu olmuştu. 

SEMPTOM GÖSTERMİYOR 

Trump’ın koronavirüs tedavisi gördüğü Walter Reed Tıp Merkezi’nden taburcu olmasının ardından doktoru Sean Conley, açıklamalarda bulunmuştu. 

Conley, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sabah Cumhurbaşkanının doktor ekibi, onunla konutta bir araya geldi. Evde ilk gecesini dinlendirici bir şekilde geçirdi ve bugün hiçbir semptom bildirmedi. Hayati belirtiler ve fizik muayene, yüzde 95-97'lik bir oksijen satürasyon seviyesi ile stabil durumda. Genel olarak son derece iyi. Bilgilendirmelere devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN