ABD ordusunda korona alarmı! Genelkurmay Başkanı karantinaya girdi

ABD ordusunda korona alarmı! Genelkurmay Başkanı karantinaya girdi

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile bazı kuvvet komutanları, artan koronavirüs (corona virüs) vakaları nedeniyle karantinaya girdi.

Donald Trump ile bazı üst düzey Beyaz Saray yetkililerinin koronavirüse yakalanmasının ardından ABD ordusundan bazı üst düzey isimlerde de virüs tespit edildi.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan bir askeri yetkili, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Oramiral Charles Ray'in Kovid-19 salgınına yakalandığı bilgisi üzerine Orgeneral Milley ve birçok kuvvet komutanının kendilerini karantinaya aldığını açıkladı. Generallerin, Amiral Ray ile temas edip etmediği bilinmiyor.  Milley'in hafta sonu yaptırdığı Kovid-19 testinin negatif çıktığı bildirilmişti.

BEYAZ SARAY'DAKİ ASKERLERDE DE KORONA ÇIKTI

Öte yandan, Trump'ın Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yaveri Jayna McCarron ve Trump'ın asker valelerinden birine de Kovid-19 tanısı konulduğu belirtildi. Söz konusu askerin Trump'la seyahate de katıldığı kaydedildi.

TRUMP DA KORONAYA YAKALANMIŞTI 

 

Perşembe gününü cumaya bağlayan gece koronavirüse yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, cuma günü başkent Washington DC'ye 30 dakikalık mesafedeki Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesine kaldırılmıştı.

Burada bir süre gözetim altında kalan Trump, dün taburcu olmuştu. 

BEYAZ SARAY BASIN SÖZCÜSÜNÜN DE TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI 

Beyaz Saray basın sözcüsü Kayleigh McEnany de, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda test sonucunun pozitif çıktığını açıklamıştı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN