Son dakika! ‘Kovid pasaport’ uygulaması İngiltere’de başlıyor

Son dakika! ‘Kovid pasaport’ uygulaması İngiltere’de başlıyor

Son dakika haberi... Karantinaya alınma riski olmadan uluslararası seyahate izin verecek teknoloji ‘Kovid pasaport’ için denemeler, bu hafta Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda yapılacak.

United Airlines ve Cathay Pacific'teki yolcular, ‘CommonPass’ adlı bir cep telefonu uygulamasını denemeye başlıyor. Uygulamanın, dijital bir sağlık geçiş sertifikası görevi göreceği ifade edildi.

Söz konusu uygulamada, kişinin koronavirüs test durumunu ve aşı olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer alacağı aktarıldı.

Öte yandan, uygulamanın henüz ‘test’ aşamasında olduğu, Londra, New York, Hong Kong ve Singapur uçuşlarını yapan gönüllü kişilerce deneneceği ifade edildi. Ayrıca, uygulama sayesinde karantina riski altında olmadan uluslararası seyahat edilmesinin önünün açılacağı düşünülüyor.

VAKA SAYISINDA REKOR ARTIŞ 

Vakaların 10 binin üzerinde seyrettiği İngiltere’de son 24 saatte 14 bin 162 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 70 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 544 bin 275’e, toplam can kaybı ise 42 bin 515’e ulaştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN