Koronavirüse karşı 'dezenfektan bilekliği'

Koronavirüse karşı 'dezenfektan bilekliği'

Tuzla Belediyesi, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Vatandaşlara 'dezenfektan bilekliği' dağıtıldı. Proje Türkiye'de ilk olma özelliği taşırken, kimi vatandaşlar 'dezenfektan bilekliği' için 'Yılın icadı' yorumunu yaptı.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve mart ayı itibarıyla ülkemizde de görülen yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele devam ediyor. 

Tuzla Belediyesi de  mesafe, maske ve hijyen konusunda yapılan denetim ve bilgilendirmelerin dışında yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

aw133386-02.jpg

'DEZENFEKTAN BİLEKLİĞİ'

Bu kapsamda vatandaşların gün içerisinde hijyenlerini sağlamasını kolaylaştıracak el dezenfektan bilekliği dağıtımı yaptı. Tuzla’nın en işlek caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi’nde gerçekleştirilen dağıtıma Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı. Başkan Yazıcı, bileklikleri vatandaşlara tek tek dağıtarak nasıl kullanılacağını anlattı. Ayrıca vatandaşlar mesafe maske ve hijyen kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

aw133386-03.jpg

'YILIN İCADI'

Bilekliği alan bir vatandaş ise dezenfektan bilekliği hakkında, “Yılın icadı” dedi. Türkiye’de ilk kez uygulanan proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcı; “Vaka sayısının artış hızındaki azalmalar bizi yanıltmaması gerekir. Tehlike hala devam ediyor. Biz de hem Tuzlamızda hem İstanbul’umuzda hem de ülkemizde tedbirler konusunda yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

aw133386-05.jpg

'GÜNDE 20-25 KERE SIKILABİLİYOR'

Ekonomik imkanlar doğrultusunda bilekliği dağıtacaklarını belirten Dr. Şadi Yazıcı, "1 gün boyunca, dokunma sıklığına bağlı olarak ortalama 20-25 arası bu bileklikten sıkabiliyor ve dezenfektan yapılabiliyor. Biz Tuzla Belediyesi olarak dağıtabileceğimiz kadar dağıtacağız. Sınırsız bir ekonomimiz yok. Şuan da 3-5 bin civarı dağıtacağız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN