Son dakika: İngiltere’de korona vakaları 15 bine yaklaştı

Son dakika: İngiltere’de korona vakaları 15 bine yaklaştı

Son dakika haberi... İngiltere’de son 24 saatte 14 bin 542 kişide daha koronavirüs (corona virüs) tespit edildiği duyuruldu. Ülkede toplam vaka sayısı 530 bin 113’e yükseldi.

İngiltere’de son 24 saatte 14 bin 542 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 76 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 530 bin 113’e, toplam can kaybı ise 42 bin 445’e ulaştı.

DÜN 12 BİN YENİ VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ 

Ülkede dün açıklanan verilere göre, 12 bin 594 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 19 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Bu tabloyla birlikte toplam vaka sayısı 515 bin 571’e, toplam can kaybı ise 42 bin 369’a ulaşmıştı. 

GÜNLÜK 50 BİN VAKA KORKUSU 

Avrupa'da en fazla ölümün olduğu İngiltere'de vaka sayısı ağustostan itibaren yükselişe geçmişti.

İngiltere'de hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının her hafta 2 kat arttığına dikkati çekerek, bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulunmuştu.

YENİ ÖNLEMLER ALINDI

Ülkede yeni önlemler kapsamında, tüm bar ve restoranlar sadece masalara hizmet vermeye ve saat 22.00'den sonrada kapanmaya başlamıştı.

Perakende mağazaları, taksiler ve konaklama sektöründeki mekanlarda da maske takmanın zorunlu hale geldiği ülkede, düğünlere katılacak kişi sayısı da 30'dan 15'e düşürülmüştü.

Ülkede artan vakalar karşısında 14 Eylül'den itibaren 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmıştı. Yeni düzenlemeyle bu yasak spor salonlarındaki takım sporları için de geçerli olacak. Stadyumların 1 Ekim'de kısmen açılmasına ilişkin plan da rafa kaldırılmıştı. 

TÜRKİYE SEYAHAT LİSTESİNDEN ÇIKARILMIŞTI 

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN