Fahrizade suikastinde 'yapay zeka' iddiası: Silah uzaktan kumanda edildi

Fahrizade suikastinde 'yapay zeka' iddiası: Silah uzaktan kumanda edildi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Fedevi, Fahrizade'nin yapay zeka ile donatılmış ve uzaktan kumanda edilen otomatik silahlarla öldürüldüğünü iddia etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin suikastine ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı. Tahran Üniversitesi'ndeki bir törende açıklamalarda bulunan Fedevi, Fahrizade'nin 11 korumasına rağmen beline isabet eden kurşunların omurgasını parçalaması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.  

UZAKTAN KONTOL EDİLDİ

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre Fedevi, olay yerinde herhangi bir suikastçinin bulunmadığını ifade ederek, cinayetin yol kenarındaki bir kamyonete yerleştirilen ve elektronik sistemlerle uzaktan kontrol edilebilen silahla işlendiğini iddia etti.  

Fedevi, Fahrizade'nin yanında 11 koruma olduğunu hatırlatarak, olay yerine 10-15 metre uzaklıktaki bulunan bir kamyonete monte edilmiş otomatik silahların ateşlendiğini, nükleer bilimcinin ise bunun sonucunda bel bölgesine isabet eden mermilerin omurgasını parçalamasıyla vefat ettiğini aktardı. 

KAMYONETTEKİ SİLAHLAR İMHA EDİLDİ 

Suikast sonrası bahsi geçen silahın imha edilmesi için kamyonetin patlatıldığını anlatan Fedevi, olayı deşifre edebilmek için yaşananların ardından silahtan geriye kalan parçalardan elektronik devrelerin ve uydu sistemlerinin incelendiğini söyledi.   

YAPAY ZEKA İLE YAPILDI

Fedevi, Fahrizade'nin öldürülmesinden sonra olay yerinde kimsenin bulunamadığını belirterek, komyonetteki silahlardan toplam 13 kurşun sıkıldığını, silahın Fahrizade'nin yüzüne zum yapan ve yapay zeka kullanan akıllı bir uydu sistemiyle donatıldığını ileri sürdü.  

Fedevi konuşmasında, öldürülen nükleer bilimcinin, vücuduna kat mermi isabet ettiğine ilişkin herhangi bir detaya yer vermedi. 

İran’ın yürüttüğü nükleer silah projelerinin kilit ismi Fahrizade, 27 Kasım Cuma günü, Tahran’da aracına düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, suikastla bağlantılı bazı şahısların tespit edildiğini ve soruşturmanın seyrine göre gerekli adımların atılacağını açıklamıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN