Fahrizade suikastının detayları ortaya çıkıyor: 12 suikastçı kullanılmış

Fahrizade suikastının detayları ortaya çıkıyor: 12 suikastçı kullanılmış

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade suikastının detayları ortaya çıktı. Fahrizade'nin 12 suikastçı tarafından öldürüldüğü ve saldırı sırasında kameraların çalışmadığı belirlendi.

İran'ın nükleer programının en önemli isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

İran devlet haber ajansına göre Fahrizade suikaste uğradığı sırada Abserd kentinde yaşayan kayınpeder ve kayınvalidesini ziyarete gidiyordu. Nükleer fizikçiyi bir araba dolusun koruma takip ediyordu.

BİR ARAÇ PATLAYARAK ELEKTRİK DİREĞİNİ DEVİRDİ

İran İslam Muhafızları'nın belgeselcisi Cevad Mogoyi, bu sırada ada kavşakta park halinde olan boş Nissan marka bir arabanın infilak ettiğini söyledi. Patlama sonucunda bir elektrik direğinin devrildiği belirtildi. 

Mogoyi'nin aktardığına göre bir grup suikastçı park halindeki bir Hyundai Santa Fe'den indi, bir grup da motosikletle olay yerine geldi. Yerdeki suikastçılara keskin nişancıların destek verdiği ifade edildi. Toplamda 12 suikastçının araçlara ateş açtığı belirtildi. 

VURULDUKTAN SONRA ARAÇTAN İNİP YERE YIĞILDI

Fahrizade'ye en az üç kurşun isabet etti. Mogoyi'nin aktardığına göre nükleer fizikçi vurulduktan sonra araçtan inip yere yığıldı. En yakındaki sağlık merkezinde elektrik olmadığı bu yüzden Tahran'a götürülmesi gerektiği ifade edildi. Fahrizade, kendisini taşımak için gelen helikopterde hayatını kaybetti.

Olay anında hiçbir kameranın çalışmadığı ve 12 suikastçının da başarılı bir şekilde kaçmayı başardığı belirtildi.

FAHRİZADE NEDEN ÖNEMLİ?

2014 yılında Reuters ajansına konuşan bir diplomat, "Eğer İran uranyum zenginleştirme programını sürdürürse, Fahrizade İran bombasının babası olarak bilinecek" demişti.

Suikast haberi İran'ın uranyum zenginleştirme programıyla ilgili bölgesel gerginliğin yükseldiği bir sırada geldi.

2010 ve 2012 yılları arasında dört İranlı nükleer bilimci suikaste uğradı ve Tahran yönetimi bu eylemlerden İsrail'i sorumlu tuttu.

Fahrizade'nin ismi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2018'de İran'ın nükleer programıyla ilgili yaptığı sunumda da öne çıkmıştı. Netanyahu, Fahrizade'nin ismini anıp "Bu ismi unutmayın" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN