NY Times: Fahrizade suikasti arkasında İsrail var

NY Times: Fahrizade suikasti arkasında İsrail var

New York Times gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberde, İran'ın başkenti Tahran yakınlarında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin ölümünün arkasında İsrail'in olduğunu yazdı.

İran'ın nükleer programının mimarı olarak bilinen nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade, Tahran yakınlarında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. New York Times gazetesi üç ayrı Amerikalı yetkilinin saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söylediğini yazdı.

New York Times gazetesi haberinde, ABD'nin önceden saldırı hakkında ne kadar haberdar olup olmadığının net olmadığını da duyurdu.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney de Cumartesi günü saldırı ile ilgili paylaştığı mesajda, "faillerin kesin şekilde cezalandırılacağını" kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fahrizade suikasti ile ilgili İsrail'i suçladı.

Saldırı ile ilgili İran medyasında çıkan haberlerde ise, olayda bir bombalı araç da kullanıldığı bildiriliyor.

İran Devrim Muhafızları'na yakın Sepah Cybery isimli sosyal medya hesabında, suikaste 12 kişinin katıldığı öne sürüldü.

1328347.jpg

SÜLEYMANİ  DE SUİKASTE UĞRAMIŞTI!

İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücüne komuta eden General Kasım Süleymani 3 Ocak'ta Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınında ABD tarafından gerçekleştirilen SİHA saldırısında öldürülmüştü.

İran ise saldırıya, Irak'taki Amerikan birliklerini hedef alan balistik füze saldırılarıyla yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN