İran'ın nükleer programının 'efendisi' suikaste kurban gitti

İran'ın nükleer programının 'efendisi' suikaste kurban gitti

İranlı nükleer fizikçi Mohsen Fakrizadeh'ye suikast düzenlendi. İran basını suikastten İsrail'i sorumlu tuttu. Fakrizadeh İran'ın nükleer programının 'efendisi' olarak biliniyordu.

İranlı kıdemli nükleer bilimci Mohsen Fakrizadeh Tahran'ın doğusundaki Damavand'da suikaste uğradı.

İran basınında çıkan haberlere göre bilim insanı bugün, Davamand'ın Absard bölgesinde öldürüldü. Fakhrizadeh saldırıya uğradığı sırada koruması da yanındaydı.

ARACI BOMBAYLA DURDURULDU

Saldırganlar Fakhrizadeh'in aracını bir patlamayla durdurup silahla ateş ederek öldürdü. Saldırıda başka ölenlerin de olduğu belirtiliyor.

İran devlet televizyonu suikastı doğrularken, İran Atom Enerjisi Örgütü Sözcüsü Behrouz Kamalvandi, tüm nükleer bilim insanlarının güvende olduğunu söyleyerek haberleri yalanladı.

ORDUYA DA HİZMET VERİYORDU

Fakhrizadeh, İmam Hüseyin Üniversitesi'nde fizik profesörü olarak görev yapıyordu. İran Savunma Bakanlığı ve Silahlı Kuvvetler Lojistiği'nde kıdemli bir bilim insanı olarak danışmanlık yapıyordu.

Henüz kimse suikastın sorumluluğunu üstlenmedi ancak İran basınına göre suikastin arkasında İsrail olabilir.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu daha önce yaptığı açıklamalarda Fakrizadeh'yi hedef göstermişti.

2010-2012 yılları arasında dört İranlı nükleer bilim insanı İsrail tarafından öldürüldü. Batılı istihbarat teşkilatlarına göre, İsrailli yetkililerin hiçbir zaman yalanlamadığı bir suçlama olan saldırılar İsrailli ajanlar tarafından gerçekleştirildi.

SÜLEYMANİ OLAYI

İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücüne komuta eden General Kasım Süleymani 3 Ocak'ta Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınında ABD tarafından gerçekleştirilen SİHA saldırısında öldürülmüştü.

İran ise saldırıya, Irak'taki Amerikan birliklerini hedef alan balistik füze saldırılarıyla yanıt verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN