İsrail'de Netanyahu'ya yolsuzluk protestosu

İsrail'de Netanyahu'ya yolsuzluk protestosu

Hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle sık sık gündeme gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki Başbakanlık konutu önünde ve birçok yerde protesto edildi. Gösterilerde1 kişi öldü, 27 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki konutu yakınlarında bulunan Paris Meydanı'nda Netanyahu için protesto gösterisi düzenlendi. Tel Aviv'deki protestoya katılan 82 yaşındaki bir İsrailli, Netanyahu yanlısı bir kişinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu akşam Paris Meydanı yakınlarında yolların kapatılması ve halkın huzursuzluğuna neden olan gösterilerde 27 kişi gözaltına alındı." ifadelerine yer verildi.

ÇEŞİTLİ BÖLGELERDE EYLEMLER YAPILDI

İsrail basınına göre, hakkındaki yolsuzluk davası ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını yönetmedeki başarısızlığı nedeniyle Netanyahu'nun istifasını isteyen İsrailliler, Kudüs ile başkent Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin çeşitli noktalarında gösteri düzenledi.

Haberlerde, Kudüs'te düzenlenen gösteriye binlerce kişinin katıldığı belirtilerek, polisin zaman zaman göstericilere müdahale ettiği kaydedildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Tel Aviv'deki protestoya katılan 82 yaşındaki bir İsraillinin, hükümet yanlısı başka bir kişinin arabasıyla çarpması sonucu ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği de ifade edildi.

Haberlerde, hayatını kaybeden kişinin Facebook İsrail Ülke Direktörü Adi Soffer-Teeni'nin babası Dror Soffer olduğu aktarıldı.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın etkisine giren ve işsizliğin giderek arttığı İsrail'de, 5 ayı aşkın süredir "salgın sürecini kötü yönetmesi ve hakkındaki yolsuzluk davası" nedeniyle Netanyahu'nun istifası için gösteriler düzenleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN