Netanyahu'dan tarihe geçecek gaf: Kadınlar hayvandır

Netanyahu'dan tarihe geçecek gaf: Kadınlar hayvandır

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, kadına yönelik şiddetle ilgili konuşurken inanılmaz bir gaf yaptı: Kadınlar hayvandır, çocuklar hayvandır. Hakları olan hayvanlar.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu kadına yönelik şiddetle ilgili konuşurken skandal açıklamalarda bulundu.

Netanyahu'nun 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle kadınların ev içi şiddetten korunmasına yönelik açıklamasına yaptığı gaf damga vurdu. 

HAYVANA ŞİDDETLE KIYASLADI

Ev içi şiddeti hayvana yönelik şiddetle kıyaslayan Netanyahu, toplumun hayvanların şiddetten korunması gerektiğini anlaması halinde aynı şeyin kadınlar için de geçerli olduğunu anlayacağından söz etti. 

"Kadınlar dövebileceğiniz hayvanlar değildir ve bugün diyoruz ki hayvanlar da dövülmez" ifadesini kullanan sağcı lider, şöyle devam etti:

İÇİNDEN ÇIKAMADI

"Hayvanların da anlayışı, zekası, kavrayışı ve duyguları olduğunu anlıyoruz. Haklı olarak hayvanlara şefkat duyuyoruz. Pekala, kadınlar hayvandır, çocuklar hayvandır - hakları olan hayvanlar. Bu, dünyadan geçip gitmesi gereken bir şey ve umarım artık bu kadar şok edici şeyler görmeyeceğiz."

Netanyahu, içinden çıkamadığı söz dolambacını, hükümetin ev içi şiddetin önlenmesine yönelik yeni bir kurum oluşturacağı açıklamasına bağladı. Ancak Haaretz'e göre hükümet kaynakları, bunun hala masada değerlendirilmekte olan bir fikir olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN