Pompeo Veliaht Prens Selman'la görüştü

Pompeo Veliaht Prens Selman'la görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile ülkenin Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde görüştü.

Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) haberine göre, Mike Pompeo ve Veliaht Prens Selman arasındaki görüşmede ilişkilerin güçlendirilmesi ve Orta Doğu bölgesindeki gelişmeler ele alındı. 

Görüşmeye ilişkin daha fazla ayrıntı verilmedi. 

Neom'daki görüşmeye Suudi Arabistan tarafından Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan, Veliaht Sekreteri Bender er-Reşid, ABD tarafından ise Pompeo'nun yanında ABD'nin Riyad Büyükelçisi John Abizaid katıldı. 

TÜRKİYE ZİYARETİNDE RESMİ TEMASTA BULUNMAMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, 14 Kasım'da Fransa'dan başlayarak aralarında Türkiye, Gürcistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ın yer aldığı Avrupa ve Orta Doğu ülkelerini kapsayan tura çıkmıştı.

aw167984-01.jpg

Pompeo'nun, İstanbul ziyaretinde Türkiye'den hiçbir yetkiliyle görüşmeden Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etmesi dikkat çekmişti. Bir süre patrikhaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Pompeo, daha sonrada Patrik Bartholomeos ile görüşmüştü.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN