Pompeo'dan İstanbul'da patrikhane ve cami ziyareti

Pompeo'dan İstanbul'da patrikhane ve cami ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve eşi Susan Pompeo, İstanbul'da Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Rüstem Paşa Camii'ni ziyaret etti. Dün akşam ülkemize gelen Pompeo çifti, bugün özel jetle Gürcistan'a gitti.

İstanbul'a ziyarette bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, eşi Susan Pompeo ile birlikte Beşiktaş'taki bir otelde konakladı. Suriçi'ndeki tarihi bölgelerde 'kültür turu' yapan Pompeo çiftine, ABD Başkanlığı'na ait korumalar eşlik etti. Dışişleri Bakanı Pompeo, herhangi bir resmi ziyaret gerçekleştirmedi.

PATRİK BARTHOLOMEOS İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Bir süre patrikhaneyi gezerek yetkililerden bilgi alan Pompeo, daha sonrada Patrik Bartholomeos ile görüştü.

Pompeo gelmeden önce korumalar tarafından bölgede ve patrikhanede köpekli bomba araması yapıldı. Geniş güvenlik önlemi alınırken, girişte uzun araç kuyrukları oluştuğu görüldü.

aw167984-01.jpg

RÜSTEM PAŞA CAMİİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'ni ziyaretinin ardından Fatih'te bulunan Rüstem Paşa Camii'ne geldi. ABD Dışişleri Bakanı'na eşi Susan Pompeo da eşlik etti. Susan Pompeo, camiye yeşil başörtüsü ile girdi. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından  Pompeo ve eşi camiiden ayrıldı.

Ziyaret öncesi polis ekipleri tarafından camii etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. K-9 köpekleri ile camii etrafında kontroller yapıldı. Pompeo, Türkiye'yi ziyaret nedenini soran gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

pompeo11-reuters-16-9-1605612196.jpg

ÖZEL JETLE GÜRCİSTAN'A GİTTİ

Ziyaretleri sonrasında resmi araçla ve konvoy eşliğinde İstanbul Havalimanı VIP Salonu'na gelen Pompeo çifti, ABD'ye ait özel jet ile saat 16.40'ta Gürcistan'a hareket etti.
Bakan Pompeo'yu, apronda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ile bazı ilgililer uğurladı.

Pompeo, uçağa binişi öncesinde ziyaretleri sırasında kendisine eşlik eden güvenlik görevlileriyle fotoğraf çektirdi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransa'da başlayan ve 7 ülkeyi kapsayan programı kapsamında dün akşam İstanbul'a gelmişti.

20201117-2-45406066-59826741.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN