FBI ve DNI ABD'deki seçimlerde CIA ile fikir birliğinde

FBI ve DNI ABD'deki seçimlerde CIA ile fikir birliğinde

FBI ve DNI yöneticilerinin, Rusya'nın Donald Trump'ın kazanması için ABD seçimlerine etki ettiği konusunda CIA ile fikir birliği içinde olduğu bildirildi.

ABD basını, ABD Ulusal İstihbarat (DNI) Direktörü James Clapper ile Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'in, Rusya'nın ABD seçimlerini Donald Trump lehine etkilediği konusunda Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile fikir birliği içinde olduklarını duyurdu.

Bir çok medya kuruluşunun üst düzey istihbarat kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, CIA Direktörü John Brennan, kurum çalışanlarına gönderdiği mesajda, FBI ve DNI direktörleri ile görüştüğünü belirterek, iki direktörün de Rusya'nın seçimlere etki ettiği konsunda CIA raporlarını desteklediğini belirtti.

CIA, Kongre İstihbarat Komitesi üyesi Senatörlere, Rusya'nın seçimlerde Trump'a yardım amacıyla siber saldırı gerçekleştirdiğini bildirmiş, Senatör Lindsey Graham'la Cumhuriyetçi Partili Arizona Senatörü John McCain ve Senato Çoğunluk Lideri Senatör Mitch McConnell, söz konusu iddiaların soruşturulması gerektiğini bildirmişlerdi.

Bir istihbarat yetkilisi de NBC'ye yaptığı açıklamada, Rusya'nın siber saldırılarla hem Trump'ın seçilmesine yardım etmeyi hem de ABD seçimlerinin güvenirliğini sorguya açmayı amaçladığını anlattı.

CLINTON'DAN FBI VE RUSYA'YA SUÇLAMA

Öte yandan, seçimi kaybeden Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, ilk kez açıktan Rusya ve FBI'ı hedef aldı.

Clinton, kampanyasına bağış yapanlara yönelik konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "5 yıl önceki Rusya seçimlerinde hile yapıldığı" sözlerinden dolayı kendisine tepkisi olduğunu söyledi.

Demokrat Parti Ulusal Komitesi'ne yönelik siber saldırının emrinin Putin tarafından verildiğini de savunan Hillary Clinton, "Bu sadece bana ve partimize değil, tüm ülkemize bir saldırıydı. Gelecekte bu tür saldırıların engellenmesi için soruşturma yapılarak halkın bilgilendirilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Clinton, konuşmasında, FBI Direktörü James Comey'i de seçim kampanyasının son günlerinde, kişisel elektronik posta kullanmasına ilişkin soruşturma bilgisini açıklaması nedeniyle eleştirdi.

Bunu "benzeri olmayan" bir eylem olarak niteleyen Hillary Clinton, FBI'ın kamuoyuna duyurduğu bu mektup nedeniyle kritik eyaletlerdeki bir çok kararsız seçmenin Trump'a yöneldiğini de savundu.

NEW YORK/AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN