Fenerbahçe Celtic'le berabere kalarak UEFA'da tur atladı

Fenerbahçe Celtic'le berabere kalarak UEFA'da tur atladı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe A Grubu son hafta karşılaşmasında İskoç ekibi Celtic'i ağırladı. Lazar Markovic ve Commons'ın karşılıklı kaydettiği gollerle 1-1 biten maçın ardından Sarı-Lacivertliler Avrupa Ligi'nde adını bir üst tura yazdırdı.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu 6. ve son haftasında İskoç ekibi Celtic'i Kadıköy'de ağırladı. İlk yarıda Liverppol'dan bu yıl transer olan yıldız oyuncu Lazar Markovic'in kaydettiği gole Celtic Commons'ın şık kafa golüyle karşılık verdi.

Fenerbahçe turladı

Fenerbahçe mücadelenin berabere tamamlanmasıyla Molde'nin ardından ikinci olarak bir üst tura yükseldi. Grubun diğer maçında Hollanda ekibi Molde ile 1-1 berabere kaldı ve bir üst tura yükselme şansını yitirdi.

Diego kırmızı kart gördü

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin golünü 39. dakikada Lazar Markovic kaydederken, Celtic'in golü 75. dakikada Kris Commons'tan geldi. Sarı-lacivertli futbolcu Diego, 67. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçların ardından Molde grup lideri olarak, temsilcimiz Fenerbahçe de grup ikincisi olarak bir üst tura yükseldi. Ajax ve Celtic ise şampiyonaya veda etti.

Rakipler 4 gün sonra belli olacak

Kuralar, 14 Aralık Pazartesi günü Nyon'da çekilecek.

Vitor Pereira'dan zorunlu 3 değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Celtic karşısına takımını, ilk 11'de 3 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Ülker Stadı'nda İskoç temsilcisiyle yapılan maçta Pereira, sakat ve cezalı oyuncuların çok olması nedeniyle zorunlu değişikliklere gitmek durumunda kaldı.

15-12/10/aa_picture_20151210_7025109_high.jpg

Portekizli teknik adam, sarı kart cezalısı Luis Nani ve Simon Kjaer'in yerine Abdoulaye Ba ile Lazar Markovic'i oynattı. Sarı-lacivertlilerde bu iki zorunlu değişikliğin yanı sıra, Avrupa kupası maçlarında alışıla geldiği üzere kalede Volkan Demirel'in yerine yine Brezilyalı file bekçisi  Fabiano Ribeiro'ya  görev verdi.

Fenerbahçe'de 6 eksik

Fenerbahçe, Celtic karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie, Volkan Şen, Raul Meireles ve genç oyuncu Hakan Çinemre bu kritik maçın kadrosunda yer alamadı.

Molde maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Simon Kjaer ile Luis Nani de Celtic karşısında kadroya giremediler.

Yedek kulübesinde iki genç

Fenerbahçe'de sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması nedeniyle teknik direktör Pereira, yedek kulübesini kurmakta zorlandı.

15-12/10/aa_picture_20151210_7025106_high.jpg

Sarı-lacivertlilerin yedeklerine genç takımdan 2 futbolcu dahil edildi. Zaman zaman ilk 18 kişilik kadroya giren ve ağırlıklı olarak 21 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra, 19 yaşındaki Ramazan Civelek, Celtic maçının kadrosuna dahil edildiler. Bu iki genç oyuncunun yanı sıra, yedek kulübesinde Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Caner Erkin ve Ozan Tufan oturdu yedek kulübesinde oturdu.

Fenerbahçe'de Mehmet Topuz ise UEFA listesinde olmamasından dolayı kadroya giremedi.

Markovic 6 maç sonra ilk 11'de 

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan kiraladığı Sırp futbolcu Lazar Markovic, 6 maç sonra ilk 11'de forma şansı buldu.

En son Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasındaki Osmanlıspor maçına ilk 11'de başlayan Markovic, bu karşılaşmada sakatlık yaşadı. Sakatlığından dolayı takımının ligde ve Avrupa'da oynadığı 4 maçı kaçıran Markovic, son iki lig karşılaşmasında ise yedek kulübesinden oyuna dahil oldu.

15-12/10/aa_picture_20151210_7025105_high.jpg

Sarı-lacivertlilerin Senegalli stoperi Ba ise 7 maç sonra forma şansı buldu. Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray derbisinden sonra sakatlanan Ba, formasını Bruno Alves'e kaptırmıştı. Ligde ve Avrupa'da oynanan son 7 müsabakada yer alamayan Ba, 1,5 ay sonra cezalı Kjaer'in yerine forma giydi.

Celtic'te Nadir Çiftçi ilk 11'de

İskoç ekibinin kadrosunda yer alan Türk futbolcu Nadir Çiftçi, karşılaşmaya 11'de başladı.

19 Yaş Altı Milli  Takımı'nda 7 kez forma giyen Nadir, 2011-2012 sezonunu Kayserispor kadrosunda geçirmişti. Grupta sadece Molde maçlarında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçekarşısında Celtic'in gol silahı oldu.

Van Hooijdonk maçı izlemeye geldi

Fenerbahçe'de 2003-2005 yılları arası forma giyen ve iki şampiyonluk yaşayan eski Hollandalı futbolcu Pierre van Hooijdonk, karşılaşmayı stattan takip etti. Bir dönem Celtic'te de oynayan Van Hooijdonk'a, sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

Celtic'e koreografiyle gönderme

Fenerbahçeli taraftarlar, Celtic maçında görsel bir şova imza atarak rakiplerinin armasına göndermede bulundu.

Takımlar seremoni için sahaya çıktığında Okul Açık Tribünü'nde kartonlarla hazırlanan koreografi açıldı. Koreografide önce Celtic'in armasında bulunan yoncanın üzerinde çarpı gözüktü. Daha sonra yukarıdan inen bayrakta yoncanın yerine Fenerbahçe'nin ambleminde yer alan palamut dalı aldı. Koreografinin altında ise İngilizce olarak, "Dört yaprağa ihtiyacınız yok, sadece inanın" yazılı pankart açılarak İskoç kulübüne gönderme yapıldı.

15-12/10/aa_picture_20151210_7025103_high.jpg

1500 Celtic taraftarı Kadıköy'de

Sarı-lacivertli taraftarlar, Ülker Stadı'nın büyük bölümünü doldurdu. Karşılaşmayı 40 bine yakınFenerbahçeli taraftar izledi. Celticli taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı. Ülker Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde maçı takip bin 500'e yakın İskoç taraftar, takımlarına destek oldu.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Caner Eriki, Migros Tribünü'nde bir grup taraftarın kendisini çağırması üzerine o bölüme gitti. Taraftarlar Caner'e çiçek vererek sevgi gösterilerinde bulundu.

İki kulüp yöneticileri yemekte buluştu

Karşılaşmadan önce Fenerbahçe Kulübü, İskoç kulübünün yetkilileriyle yemekte bir araya geldi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki yemeğe, sarı-lacivertli kulüp adına başkan vekili Mithat Yenigün, genel sekreter Mahmut Uslu ile asbaşkanlardan Ozan Balaban ve Şekip Mosturoğlu katıldı. Mithat Yenigün yemekte Celtic Kulübü Başkanı Ian Bankier'e bir plaket hediye etti.

Maçtan dakikalar

4. dakikada Gökhan Gönül ile iyi paslaşan Mehmet Topal, ceza alanına sağ çaprazdan girdiği anda sert vurdu ancak kalecinin de dokunduğu meşin yuvarlak yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Celtic savunması daha sonra topu uzaklaştırdı. 

25.  dakikada Bitton'un uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Nadir Çiftçi, meşin yuvarlakla ceza alanına girdi. Bu oyuncunun vurmakta geciktiği pozisyonda Ba, geriden gelip yatarak aldığı topu uzaklaştırdı.

29. dakikada Diego'nun uzak mesafeden şutunda kaleci Gordon'un uzaklaştıramadığı topu ceza alanı içinde önünde bulan De Souza'nın vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

39. dakikada ani atağa çıkan Fenerbahçe, üstünlük golünü buldu. Savunmadan aldığı topla rakiplerini geçen Gökhan Gönül, sağdan savunmanın arkasına sarkan Markovic'e topu gönderdi. Ceza alanı içinde kaleci Gordon'un hamle yapamadığı meşin yuvarlağı alan Markovic, dar açıya rağmen topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

45. dakikada Lustig'in ceza yayı içinden şutunda kaleci Fabiano, son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, 1-0 önde tamamladı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda da oyuna hakim taraf oldu. Sarı-lacivertli takım, kendisini rahatlatacak gol için baskısını sürdürdü. Maçın 60. dakikasından itibaren daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, 67. dakikada Diego'nun gördüğü kırmızı kartla kalan bölümde bir eksik mücadele etmek zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takım için 67. dakikadan 75. dakikaya kadarki 9 dakikalık bölüm adeta kabus gibi geçti. Eksik kaldığı bölümlerde rakibin baskısıyla karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 75. dakikada Commons'un golüne engel olamadı ve skorda 1-1 eşitlik oluştu. Son bölümde skoru korumaya yönelik mücadele eden Fenerbahçe, 1-1 beraberlikle adını üst tura yazdırdı.

Grubun son sırasında bulunan Celtic, bu devrede de etkili olmakta zorlandı. Karşılaşmanın 67. dakikasındaFenerbahçe'de Diego'nun kırmızı kartıyla bir fazla kişiyle oynama avantajı yakalayan İskoç ekibinin teknik direktörü Ronny Deila, 74. dakikada Johansen ve Allan'in yerine Commons-Rogic ikilisini oyuna sürdü. Bu değişikliğin sonucunu bir dakika içinde alan Celtic, 75. dakikada Commons'un golüyle 1-1 beraberliği yakaladı. Celtic, kalan bölümde yaptığı baskıyla ikinci golü bulamayınca karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldı. 

62. dakikada Allan'ın ara pasında savunmanın arkasında Nadir Çiftçi topa hamle yaptı. Ceza alanı içinde müsait durumdaki bu oyuncudan önce kaleci Fabiano yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu. 

Fenerbahçe'de 5. dakikada sarı kart gören Diego, 67. dakikada rakibine tekme attığı gerekçesiyle kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 

75. dakikada Lustig'in sağdan ortasında ceza alanı içinde arka direkte topla buluşan Commons, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek 1-1 beraberliği sağladı.

80. dakikada McGregor'un ceza alanı önünden şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN