FETÖ, dedikoduyla darbe mesajı verdi

FETÖ, dedikoduyla darbe mesajı verdi

Eskişehir’deki FETÖ soruşturmasında örgütün iki ay öncesinden darbenin dedikodusunu yaptığı ortaya çıktı. Örgütün üyelerine “İki aya kalmayacak, her şey çok farklı olacak ve Cumhurbaşkanı ailesiyle ülkeden kaçacak” diyerek 15 Temmuz’un mesajını el altından verdikleri belirtildi.

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi’ndeki (AÜ) FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 20’si tutuklu 24 zanlı hakkında hazırlanan iddianamedeki tanık ifadeleri, şüphelilerin darbe girişiminden iki ay önce haberdar olduğunu ortaya koydu. Tanıkların ifadelerinin de aktarıldığı iddianamede, AÜ’de görevli memur Ö.A.T’nin, aynı birimde görevli ve örgüt üyesi olarak değerlendirdiği M.E’nin iş yerinde darbe girişiminden yaklaşık iki ay kadar önce “İki aya kalmayacak, her şey çok farklı olacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesiyle ülkeden kaçacak” dediği yönündeki beyanı yer aldı.

Üniversite bünyesinde bulunan Anadolu Üniversitesindeki, kısaca BAUM olarak bilinen Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin başında da FETÖ’cü E.S’nin olduğu da iddianamede yeraldı. BAUM, aynı zamanda YÖK ile birlikte bir çok önemli kurum için yapılan sınavları beraber yürütüyor.

BAUM’a bu görevin imzalanan protokolle verildiği öğrenildi. BAUM, memurların görevde yükselme sınavı, polislik sınavları, Vakıfbank, SPK, Ziraat Bankası gibi kurum ve kuruluşların sınavlarını da organize etti. Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında ‘sıkıyönetim atama listeleri’ ve ‘yeni yapılanma’ dokümanı ele geçirilen eski Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş hakkında da iddianame hazırlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN