SODES parasıyla tatil yaptılar

SODES parasıyla tatil yaptılar

Erzurum’da FETÖ operasyonlarında ‘doktorlar, bölge dershaneleri, mühendisler, memurlar, diyanet, köyler, kredi ve yurtlar kurumu ve bölge adliye’ yapılanmasının sözde ‘imam’larının deşifre edilmesi için yürütülen soruşturmada önemli bilgilere ulaşıldı.

‘Tavşan’ kod adlı gizli tanığın verdiği ifade, Sosyal Destek Programı’ndaki (SODES) usulsüzlükler ve elde edilen paranın terör örgütüne nasıl aktarıldığını ortaya çıkardı. Örgüt mensupları tarafından SODES projelerinde usulsüzlük yapılması amacıyla dernekler kurulduğunu bildiren gizli tanık, bu dernekler kanalıyla FETÖ’ye ciddi para aktarımı yapıldığını anlattı.

KHK ile kapatılan derneklerin, SODES’te görevli diğer örgüt mensuplarının onayıyla projelere destek aldıklarını kaydeden tanık, şu itiraflarda bulundu: “Milli eğitim ve diğer kurumlardan gelen projeler, FETÖ’nün SODES’teki elemanlarınca reddedilmiş gibi gösteriliyordu. Aslında kabul edilen bu projeler üzerinde oynamalar yapılarak, FETÖ’ye mensup derneklerce daha sonra devletten para alınıyordu. FETÖ üyelerinin kurduğu derneklerin verdiği, SODES’ten de destek alan projeler, 4’e bölünerek aynı isim altında ve sahte evrakla 4 katı para alınıyordu.

SODES’ten gelen paranın dörtte biri projelere harcanan paranın geri kalanı örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve örgütsel faaliyetlerin yürütülmesi için harcanıyordu. Bu paralarla örgüt üyesi kişiler, yöneticilerle başta Amerika olmak üzere çeşitli ülkelere tatile gönderiliyordu. Terör örgütü 2008 yılı sonrasında bu yolla çok sayıda projeyi onaylatarak destek aldı.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN