FETÖ soruşturmasında hesap blokesine jet müdahale

FETÖ soruşturmasında hesap blokesine jet müdahale

İzmir Başsavcılığı, FETÖ şüphelilerinin hesaplarına ‘kısıtlama’ koydu. Bankalar talimatı yanlış anlayıp hesapları bloke edince savcılık, aynı gün devreye girip durumu düzeltti.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

FETÖ’nün darbe girişimi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede dikkat çeken bir belge yer aldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından tüm bankalara gönderilen yazıda, 29 Temmuz 2016’da bankaya iletilen, “şahısların hesaplarının tespit edilmesi, hesaplarda bulunan para ve değerli kağıt, altın vb. varlıkların bildirilmesi ve aylık ücretleri dışındaki varlıklara şerh konulması” talebinin bankalar tarafından yanlış anlaşıldığı belirtildi. Yanlış anlaşılmanın, dosyada “Kısıtlılık kararı vardır” ibaresinden kaynaklandığını belirten savcılık, bunun içeriğin gizli olduğu anlamını taşıdığını kaydetti.

Savcılık, gönderilen yazıda aylık ücret ve maaşların şerh kapsamı dışında bırakıldığının kaydedildiğini ancak bankaların hukuka aykırı şekilde şahısların aylık ücretlerine el koyduğunu aktardı. Yargılanan bazı şüphelilerin bu nedenle maaşlarını çekemediğini ve kredi kartlarını kullanamadıklarını belirten savcılık, geçtiğimiz Ağustos ayında bankalardan maaşların serbest bırakılarak mağduriyetlerin giderilmesini aksi takdirde ise mağduriyete sebep olan banka görevlileri hakkında işlem başlatacağını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN