FETÖ’nün evlerinde dört harfle fişleme 

FETÖ’nün evlerinde dört harfle fişleme 

Karanlık yapısına dair her gün yeni bilgilere ulaşılan FETÖ’nün örgüt mensubu üniversitelileri yaşam tarzlarına göre fişlediği ortaya çıktı. Konya’da ifadesi alınan G.Z, sigara kullanımı ve seccade bulundurma gibi ‘kriterlerin’ olduğunu söyledi. 

Konya’da yürütülen FETÖ soruşturmasında ifadesi alınan ve örgütün bir dönem sözde “büyük bölge muhasebecisi” olan şüpheli G.Z, FETÖ’’nün üniversitelileri nasıl fişlediğini anlattı. G.Z, örgütün, gençlerin alışkanlıklarına göre ‘harflendirdiğini’ belirtti. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde şüpheli olarak ifadesine başvurulan G.Z, bölge lise sorumlularının “cemaat”e ait evlere liselerden öğrenci kazandırmakla görevli olduğunu söyledi.

DOST EVİ ‘TEFTİŞTE’

“Dost evi” olarak adlandırılan evlerde kalan kişilerin ise “cemaat”e ait öğrenci evleri haricinde kalan üniversite öğrencilerini ziyaret ettiğini aktaran G.Z, söz konusu kişilerin “cemaat”e yeni öğrenci ve öğrenci evleri kazandırmakla görevli olduğunu ifade etti.

Bu kişilerin ziyaret ettikleri evlerde kalan öğrencileri, “Evlere kız öğrenci gelip gelmediği, alkol ve sigara kullanılıp kullanılmadığı, Kur’an-ı Kerim okunup okunmadığı, namaz kılınıp kılınmadığı, seccade olup olmadığı” gibi unsurları dikkate alarak, sınıflandırma yaptığına dikkati çeken G.Z, “Sınıflandırma neticesine göre evlere yiyecek, erzak ve para yardımı yapılırdı” ifadelerini kullandı.

A GRUBU EN ‘DİNDAR’ 

‘Dost evleri’ndeki kişilerin örgüt mensubu üniversite öğrencilerinin kaldığı evleri A,B,C,D olarak sınıflandırdığını anlatan G.Z, şöyle devam etti: “Evler dört grupta değerlendiriliyordu. ‘D’ grubunda alkol kullananların kaldığı ve kızların girip çıktığı evler, ‘C’ grubunda sadece sigara içenlerin bulunduğu evler, ‘B’ grubunda sigara içilmeyen ve namaz kılmayanların bulunduğu evler, ‘A’ grubunda ise namaz kılanlar ve dini bilgileri yüksek olanların bulunduğu evler olarak gruplandırıyorlardı.” -AA

AİLESİYLE YAŞAYAN ‘KEK’

Ailesi ile birlikte yaşayan cemaat üyesi öğrencilerin ‘KEK’ olarak adlandırıldığını ifade ededen G.Z, “Bu kişiler de kendileri gibi ailesinin yanında kalan öğrencileri cemaate ait öğrenci evlerine ve cemaate kazandırmaya çalışıyorlardı” diye konuştu. G.Z, ortaokul mesullerinin de ortaokul öğrencilerine yönelik çalışmalar yürüttüğünü bildirdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN