Alevi Dedesi Hıdır Bulut: TSK imamı Adil Öksüz 'Devlet benim' dedi - Son dakika haberleri

Alevi Dedesi Hıdır Bulut: TSK imamı Adil Öksüz 'Devlet benim' dedi - Son dakika haberleri

Anadolu İnanç Önderleri Derneği ve Dedeler Birliği Başkanı Hıdır Bulut, 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olan FETÖ'nün Alevi toplumuna sızma girişimini Karar’a anlattı. Örgüte karşı çıktığı için saldırıya uğradığını söyleyen Bulut, TSK imamı Adil Öksüz’ün kendisine “Devlet benim” dediğini söyledi. Bulut, Rahmetli Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın FETÖ ile ilgili tavsiyesini de açıkladı.

ÖZEL HABER | EROL METİN/ANKARA

Her kesime sızan FETÖ, Alevileri de kendi safına çekmek için girişimlerde bulundu. Anadolu İnanç Önderleri Derneği ve Dedeler Birliği Başkanı Hıdır Bulut, FETÖ’nün bu girişimlerini Karar’a anlattı. Bulut, FETÖ’nün Alevi İmamı Süleyman Uysal’ın başarısız olması üzerine Gülen’in Mustafa Yeşil ve TSK imamı Adil Öksüz’ü görevlendirdiğini söyledi. Bulut “Beni ikna edemediler. Saldırıya uğradım. Adil Öksüz ‘devlet dediğin benim’ diyordu” şeklinde konuştu.

16-09/17/hidir-bulut.jpg

Hıdır Bulut, FETÖ'nün Alevileri ele geçirme girişimlerini Karar muhabiri Erol Metin'e anlattı.

SENİ GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜRELİM

Süleyman Uysal, Hitit Üniversitesi'nden Alevi kökenli profesör Osman Eğri ile bazı Alevileri yanına aldığını söyleyen Bulut “Türkiye'deki bütün cemevlerini dolaşırdı. Alevilerin nerede bir paneli, nerede bir mitingi, nerede bir programı, nerede bir iftarı varsa Süleyman Uysal katılırdı” dedi. Kendisinin Gülen’i eleştirdiğini ve ‘Yahudi lobisinin tekelindedir’ dediğini anlatan Bulut “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na çağırıp ikna etmek istediler. Vakfın Başkanı Mustafa Yeşil ‘Seni Hocaefendi'yle telefonla görüştürelim. Ne istiyorsan yardımcı olalım’ teklifinde bulundu. Reddettim” diye konuştu.

“SİZİN TAYYİBİNİZ’İN İPİNİ ÇEKERİM”

İzmir’de yaptıkları Anadolu İnanç Önderleri Toplantısı'na Süleyman Uysal ve Osman Eğri’nin de davetli olmadıkları halde geldiğini söyleyen Hıdır Bulut şöyle konuştu: “Süleyman Uysal tek tek gezip ‘Tayyip Erdoğan Alevi düşmanıdır. Aleviliği içine sindiremiyor. Alevilerin sonu kötüdür. Biz sizi destekliyoruz. Yanınızdayız’ diyordu. Mikrofonu aldım ve dedim ki ‘Siz buraya misafir olarak geldiniz, misafirliğinizin haddini biliniz. Burada cumhurbaşkanını, başbakanı, herhangi bir siyasi partiyi lekeleme hakkına sahip değilsiniz. Toplumumuzu da kışkırtmayın.’ Süleyman Uysal, "Bak senin Tayyip'inin ipini çekeriz" dedi. Sonra 17-25 Aralık olunca ne demek istediğini anladım.”

ÖNCE TEHDİT SONRA SALDIRI 

Süleyman Uysal'la bir Muharrem iftarı yemeğinde karşı karşıya geldiğini söyleyen Hıdır Bulut  kendisinin "Aleviler senin kemiğini kırsınlar ki, bir daha Erdoğan'ın köpekliğini yapmayasın" tehdidinde bulunduğunu anlattı. Bulut “Mustafa Dede diye sevdiğim bir dede var. Gazi Cemevi'nde cenazesi vardı. Bir taksiye atlayıp cemevinin arka tarafında indim. İner inmez maskeli üç şahıs bana saldırdı. Bana silah sıktılar. Birisi ‘Silah sıkmayın, belini kırın gezmesin köpek’ dedi. Çevredekiler yardımıma koştu ama çok darbe aldım. Kaburgalarım kırıldı” dedi. 

ADİL ÖKSÜZ 'DEVLET BENİM' DEMİŞ

Hıdır Bulut daha sonraki süreci şöyle anlattı: “Osman Eğri, Ankara Çukurambar'da beni 15 Temmuz'un kilit ismi Adil Öksüz'le tanıştırdı. Etrafı kalabalıktı. Adil Öksüz, ‘Osman Bey seninle ilgili bazı şeyler söyledi. Yahu sen bu AK Parti'de ne görüyorsun? Sen gel bize kardeş ol’ dedi. Adil Öksüz'e cevap olarak ‘Türkiye Cumhuriyeti'nde herkesle kardeşim’ dedim. ‘Kiminle kardeş olmazsın?’ diye sordu. ‘Fetullah Gülen'le kardeş olmam’ dedim. ‘Niye Hocaefendi'yi eleştiriyorsun?' dedi. 'Papa'nın yanında oturan adam benim dostum olmaz' dedim. ‘Sizin göreviniz nedir?’ diye sordum. ‘Devlet dediğin benim’ dedi. Çay paramı kendim ödeyip kalkıp yanlarından gittim.”

ERBAKAN’IN GÜLEN UYARISI 

“Şu anda FETÖ'cüler ve marjinal gruplar, Alevi toplumunun içerisine girmişler. Kendilerini Alevi olarak gösterip Alevileri sokağa dökmeye çalışıyorlar. Müthiş bir çalışma içerisindeler. Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca, Refah Partisi döneminde beni ‘Hıdır Dede, Fetullah Gülen'e dikkat edin’ diye uyardı. Nedenini sordum. Cevaben ‘Bu adam tehlikelidir. Bu adamın din adamlılığıyla hiçbir ilgisi yok. Bu adamın amacı başka. Sen dikkat et’ dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN