FETÖ'nün hava imamı Adil Öksüz tutanaksız da tutuklanmalıydı

FETÖ'nün hava imamı Adil Öksüz tutanaksız da tutuklanmalıydı

TSK imamı olduğu öne sürülen Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, üst düzey bir yargı yetkilisi ortaya çıkan bulanık tabloyu Karar’a yorumladı. Yetkili, “Sincan Adliyesi eline yüzüne bulaştırmış, olay bu” diye konuştu. 

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

FETÖ’nün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz’ün serbest kalma süreciyle ilgili tartışmalar Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Sincan Başsavcılığı kaynak gösterilerek jandarma görevlilerinin dosyayı boşalttığı iddia edildi. Bunu Öksüz’le ilgili tüm bilgilerin bir emniyet amirinde toplandığı iddiası izledi. Yaşananları Karar’a değerlendiren üst düzey bir yargı yetkilisi “Sincan eline yüzüne bulaştırmış, olay bu” dedi.

‘TUTUKLANMALIYDI’

Öksüz ile ilgili tutanakların Sincan Savcılığı’na ulaşmadığı bilgisini teyit eden yargı yetkilisi “Tutanak gitse de gitmese de tutuklanmalıydı. Bu olaydaki FETÖ işbirlikçileri ortaya çıkarılacak” diye konuştu, yorumların yargıyı olumsuz etkileyebileceğini işaret etti. Öte yandan Öksüz’ün Akıncılar Üssü’nde gözaltına alındığına ilişkin yayınlanan fotoğrafın jandarma karakolunda çekildiği ortaya çıktı.

Fotoğraf, Öksüz’ün yolda değil, askeri üste gözaltına alındığı algısını oluşturdu. Resmi tutanaklara göre Öztürk yolda gözaltına alındı. Öksüz, Akıncılar’da gözaltına alınsaydı tutuklama için doğrudan gerekçe oluşturacaktı. TSK imamının, dışarıda gözaltına alınmasının sağlanıp sağlanmadığı ya da tutanağın bilerek yanlış tutulup tutulmadığı hala muamma.

ÖZTÜRK’TE DE AYNI MUAMMA

Adil Öksüz’ün gözaltı yeriyle ilgili belirsizliğin bir benzerinin Orgeneral Akın Öztürk için de geçerli olduğu anlaşıldı. Soruşturma belgelerinde Öztürk’ün Çankaya’daki lojmanda gözaltına alındığı bilgisi var. Ancak Genelkurmay Başkanı Akar, Akıncı’ya operasyon yapıldığında kendisini almaya gelen helikoptere binerken Öztürk’ün de gelmek istediğini fakat bu isteği geri çevirdiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN