Fırat Kalkanı'nda 33. gün: 69 DAEŞ hedefine 210 atış yapıldı

Fırat Kalkanı'nda 33. gün: 69 DAEŞ hedefine 210 atış yapıldı

TSK, Fırat Kalkanı'nın 33. gününde, son gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan DAEŞ hedefleri, havadan savaş uçakları, karadan ise obüs ve roketatarlarla ateş altına alındığı ifade edildi.

Suriye sınırının DAEŞ'ten temizlenerek güvenli hale getirilmesi amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor. 33. gününe giren harekat ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri de Kilis'in Elbeyli İlçesi'nin 30 kilometre güneyinde DAEŞ denetimindeki El Bab ilçesine yürüyüşünü sürdürüyor.

Sınırın iç kesimlerinde yer yer direniş gösteren DAEŞ militanlarının bulunduğu bölgeler ise karadan ve havadan ateş altına alınarak ÖSO'nun önü açılmaya çalışılıyor.

Öğle saatlerinde de Suriye'nin Rai ve Dabık bölgesine bağlı Tel Hüseyin, Bahirta, Karamezra, Yeniyapan, Kemaliye, Savran, Kefarganni ve Yel Baba köylerindeki DAEŞ mevzilerine savaş uçaklarıyla bombardıman düzenlendi.

DUMANLAR TÜRKİYE'DEN GÖRÜLDÜ

Uçakların bombardımanına ek olarak DAEŞ mevzilerinin bulunduğu bölgeler, karadan da Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla da ateş altına alındı. Karadan ve havadan yapılan bombardıman ile hedef alınan DAEŞ denetimindeki alanlardan yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından net şekilde izlendi.

FIRAT KALKANI HAREKATI'NDA 33. GÜN

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

-Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 69 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları tarafından 210 adet atış (210 adet FIRTINA) yapılmıştır.

-DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde, harekatın başlangıcından itibaren, çoğu tuzaklanmış 26 mayın ve 971 el yapılı patlayıcı muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.

-Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Tall Atiyah ve Şandi’de bulunan 2 hedefe 3 bomba atılmış, Komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 2 binada bulunan DEAŞ unsurları etkisiz hale getirilmiştir.

-Koalisyon Güçleri tarafından, Bahvurtah 4 ve Kadriş bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik 5 hava harekâtı icra edilerek, 7 DEAŞ TÖ unsuru etkisiz hale getirilmiş, 1 havan, 1 savunma mevzii ve 1 bina imha edilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN