FETÖ'nün para kaynağı inşaat firmaları ve dev projeleri - Son dakika haberleri

FETÖ'nün para kaynağı inşaat firmaları ve dev projeleri - Son dakika haberleri

Darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonlar FETÖ ile ilişkisi olan, bu gruba maddi menfaat sağladığı anlaşılan firmaların emlak sektöründe yoğunlaştığını ortaya koydu. Himmet ve bağış adı altında yardımlar vererek teröristleri bugünlere taşıyan firmaların listesi uzadıkça uzuyor. İnanlar, Dumankaya İnşaat, VİA GYO, Aydınlı İnşaat projeleriyle en önde gelen firmalar.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bugünlere gelebilmesini hiç şüphesiz ki finansör şirketleri sağladı. Peki FETÖ bu maddi gücü elde edebilmek için en çok hangi sektörü kullandı? Türkiye ekonomisinin son 10 yılda atılım yapmasını sağlayan sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. Bu gerçek FETÖ üyelerinin de gözünden kaçmamış olacak ki bağışların en büyük kaynağı bu sektörden gelmiş. Geçtiğimiz günlerde FETÖ ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen inşaat sektörünü öncü firmalarından Dumankaya İnşaat ve VİA GYO’ya son iki günde yeni firmalar eklendi.

Geçtiğimiz gün TUSKON’a yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan Aydınlı Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ve Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu’nun inşaat sektöründe yatırımları bulunuyor. Dün gerçekleştirilen operasyonun ikinci dalgasında ise aralarında Çıkrıkçıoğlu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çıkrıkçı’nın da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Pek çok sektörde yatırımı olan Çıkrıkçıoğlu Grup’un gayrimenkul projeleri de bulunuyor. Çıkrıkçıoğlu’nun yanı sıra İnanlar İnşaat’ın sahibi Serdar İnan’da ifade verdi.

Şu ana kadar FETÖ ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen inşaat sektöründe söz sahibi firmaların durumu ise şöyle:

VİA GYO

Coşkun, Ali ve Mehmet Bayraktar'ın hissedarları oldukları VIA GYO'nun temelleri 8 yıl kadar önce atıldı. Şirketin sitesinde yer alan bilgilere göre, VIA GYO 2015 yılı sonu itibarıyla 3,3 milyar lira aktif ve 3,2 milyar lira portföy büyüklüklerine sahip. Toplam 1,1 milyon metrekare alan üzerine inşa edilmiş 4 AVM'de 697 ticari üniteye ve 290 bin m2'den fazla brüt kiralanabilir alana VIA GYO bünyesinde bulunuyor. VIA GYO'nun, sözleşmeye dayalı yıllık kira geliri 100 milyon euronun üzerinde.

VİA GYO PROJELERİ

Via Port Asia AVM - Pendik

Viaport Marina Outlet - Tuzla

Vialand - Eyüp

Viaport Venezia - Gaziosmanpaşa

DUMANKAYA İNŞAAT

İstanbul’da gerçekleştirdiği projeleri ile adından söz ettiren Dumankaya İnşaat’ın 2015 yılı satışları  başarı bir önceki yıla göre %131 oranında artış gösterdi. Şirket 2015 yılında toplam 1.199 adet bağımsız bölüm satışı yaparak 463 milyon lira ciro elde ettik. Bir dönem Galatasaray’a da sponsor olan firmanın reklam ve pazarlama faaliyetlerinin de etkisi ile ziyaretçi sayısı 2015’te %17 arttı.

Dumankaya

Ritim İstanbul - Maltepe

Dumankaya Misk - Halkalı

Dumankaya Horizon - Kartal

Modern Vadi - Bahçeşehir

Konsept Halkalı - Halkalı

Adres Natura - Tuzla

Adres Su - Tuzla

Dumankaya İkon - Ataşehir

Dumankaya Modern - Bahçeşehir

Dumankaya Vizyon - Kartal

Dumankaya Dizayn - Tuzla

Adres Lobi - Aydınlı

Adres Botanik - Tuzla

Adres - Tuzla

Dumankaya Flex - Ataşehir

Dumankaya Cadde - Kurtköy

Flex Kurtköy - Ataşehir

Dumankaya Minimal - Pendik

Konsept İstanbul - Pendik

Trend Ekstra - Pendik

Gizli Bahçe Akdeniz Evleri - Tuzla

Gizli Bahçe Konakları - Tuzla

Dragos Drive 34 - Maltepe

Dragos Drive - Maltepe

Kelebek Vadisi - Pendik

Yenişehir Evleri - Pendik

Çekmeköy Evleri - Çekmeköy

Gümüş Vadi Villaları - Eskihisar

Bostancı Konutları - Bostancı

Kozyatağı Evleri - Kozyatağı

İNANLAR İNŞAAT

Özellikle 2011 ve yılında gerçekleştirdiği 3 konut projesi ile yıldızı parlayan İnanlar İnşaat geçtiğimiz yıl 559 milyon 33 bin liralık gelir elde etti. Şirketin gelirleri 2014 yılına göre yüzde 16’lık artış sağladı. Şirketin İstanbul’da yapımına devam ettiği Terrace Home, Terrace Lotus ve Terrace Koru adında 3 projesi bulunuyor.

Çamlık Villaları

Terrace Fulya

Terrace Bahçe - Sarıyer

Avlu 138 - Kağıthane) – yatırım bedeli:

Terrace Lido - Büyükada -

Terrace Feri - Şişli

Asl-ı Bahçe - Kartal

Terrace Tema - Halkalı

Terrace Doğa - Zekeriyaköy

Terrace Mix - Beylikdüzü

Terrace Plus - Zekeriyaköy

Terrace Vadi - Zekeriyaköy

Terrace Hayat - Zekeriyaköy

AYDINLI İNŞAAT

Bugüne kadar İstanbul’da Koru Florya ve Solar Kent projelerini hayata geçiren İnanlar Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aydınlı İnşaat’ın, Vadistanbul Bulvar, Vadistanbul Teras ve Vadistanbul Park adında 3 projesinin yapımı sürüyor.

Aydınlı İnşaat

Koru Florya Florya

Solar Kent Haramidere

EROĞLU GAYRİMENKUL

İstanbul’da yapımı süren Skyland’ı 2010 yılında tamamlamayı planlayan Eroğlu Gayrimenkul, bu yıl içerisinde 3 projeye 1 milyon lira yatırım yapmayı planlıyor. Geçtiğimiz günlerde gelecek yatırımları hakkında konuşan Nurettin Eroğlu, "1 milyar lira yatırım değerine sahip projelerimiz Güneşli ve Kartal'da yer alacak, bir de Antalya bölgesinde alışveriş merkezi başlayacak" demişti. 

EROĞLU PROJELERİ

Yenimoda Evleri Büyükçekmece

Florya Ekşinar Konakları Florya

İstanbul Lounge Bakırköy

Oksi Zen Konakları Sarıyer

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN