Tehditle alınan himmetin yüzde 10’u FETÖ elebaşına

Tehditle alınan himmetin yüzde 10’u FETÖ elebaşına

15 Temmuz sonrası karanlık yapılanması bir bir günyüzüne çıkan FETÖ’nün himmet davası bugün. 12 sanıklı davada örgüt mensuplarının tehditle para toplayıp,  Pensilvanya ‘gezilerinde’ bu paraların yüzde 10-15’ini Gülen’e verdikleri belirtildi. 

FETÖ’nün dini duyguları istismar ederek topladığı “himmet” paraları ile ilgili soruşturması kapsamında 4’ü tutuklu 12 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak duruşmada sanıklar, “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” ve “zimmet” suçlarından yargılanacak.

21 BİN LİRALIK SOYGUN

İddianamede sanıkların topladığı paraları Bank Asya üzerinden yurt dışındaki “Gülenist” kuruluşlara transfer ettiklerine yer verildi. Soruşturmanın FETÖ’nün mağdur ettiği Selahattin Pek isimli vatandaşın şikayeti üzerine başladığı, FETÖ mensuplarının Pek’i “Mali Şubede dosyan var. Bu dosyadan zarar görmek istemiyorsan cemaate yardım edeceksin” diye tehdit ettiği ve kendisinden 21 bin lira alındığı belirtildi.

Sanıkların Ankara’daki bazı işadamlarını onar kişilik gruplarla ABD’nin Los Angeles kentine götürdükleri ve FETÖ’nün elebaşı Gülen’i ziyaret için Pensilvanya’ya turlar düzenlendikleri kaydedildi.

“KUTSAL HOCA PAYI”

FETÖ tarafından Türkiye’de toplanan “himmet” paralarının yüzde 10-15’inin “kutsal hoca payı” olarak FETÖ elebaşı Gülen’e aktarıldığı bildirilen iddianamede, himmet toplanırken paranın bir kısmının Gülen’e verileceğinin hiçbir şekilde himmet veren şahıslara söylenmediği belirtildi.

‘Himmet’ verenlerin Pensilvanya’ya gönderilen paranın ne amaçla kullanıldığını bilmediği kaydedildi. İddianamede, paranın Türkiye aleyhine faaliyet gösteren lobilere aktarıldığı ifade edildi. -AA 

DİNE, HUKUKA VE AHLAKA AYKIRI

MASAK raporuna yer verilen iddianamede paraların ABD merkezli Texas Gulf Foundation, Brooklyn Amity School, Pinnacle Education Services Inc, Metropolitan Education - Consulting Inc ve The Respect Institute Inc isimli kuruluşlara aktardıkları ifade edildi. 

Paraların, yurt dışındaki seçimlerde desteklenen adayın kampanyasına ve çalıştıkları örgütlere harcandığına işaret edilen iddianamede, ‘himmetlerin’ amacı dışında kullanılmasının haksız, dine, ahlaka ve hukuka aykırı olduğu değerlendirmesine yer verildi.

20 SAYFALIK ‘SIKIYÖNETİM’

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz gecesine ait yeni görüntülere ulaşıldı. Darbenin yönetildiği yerlerden biri olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezindeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, Tuğgeneral Arif Pazarlıoğlu’nun, darbe girişimini televizyondan izlemesi kameralara yansıyor. Tuğgeneral Alpaslan Çetin, Kurmay Albay Osman Kardal, Kurmay Yüzbaşı Recep Yıldız ve Kurmay Binbaşı Erhan Metin’in harekat merkezinde görüldüğü fotoğraflarda Kurmay Binbaşı Ali Gültekin ve Binbaşı Oğuzhan Konuk’un elindeki makineli silah dikkati çekiyor. Ayrıca soruşturma dosyasına darbecilere ait 20 sayfalık sıkıyönetim direktifi de girdi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan tüm kurumlara gönderildiği öğrenilen “gizli” ibareli direktifin ilk maddesinde darbenin gece saat 03.00’te planlandığı görülüyor. Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve Kurmay Albay Cemil Turan imzasıyla ve “Harekat Yıldırım” öncelik derecesiyle tüm birimlere gönderilen sıkıyönetim direktifinde meclisin feshedildiği ifadeleri yer aldı. -AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN