Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı!

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı!

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Fikri Sağlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Son dakika haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı televizyon programında, sarf ettiği sözleri nedeniyle eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar hakkında, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' veya 'Aşağılama' suçundan, re'sen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Katıldığı bir televizyon programında, 'Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli' şeklindeki sözleri nedeniyle Durmuş Fikri Sağlar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216'ıncı maddesi kapsamında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan, re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar, katıldığı bir televizyon programında “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'türbanlı hakim' çıkışı ile tepki çeken eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar'a sert tepki göstermişti. Erdoğan, "Bu zat, artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. Bu ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının geçmişte olduğu gibi bugüne yansımasıdır. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok ve burada da hakim, savcı, polis, bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

İBB Atık Yakma Tesisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Ya çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz o onun tercihidir. Benim görevim onun tercihine saygı duymaktır. Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum” diyerek tepkisini dile getirmişti.


 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN