Fırat Demirtaşoğlu: Burun kanamasında tansiyon kontrolü şart

Fırat Demirtaşoğlu: Burun kanamasında tansiyon kontrolü şart

Uzmanlar yaz aylarında burun kanamalarının arttığı yönünde hemfikir. Fakat burun kanamasının 10 dakika içerisinde durmaması halinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söylüyorlar.

Yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle burun kanamalarında artış görülüyor. İzmir Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Op. Dr. Fırat Demirtaşoğlu burun kanamaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Burun kanaması yaşayan kişinin önce tansiyonunun ölçülmesi gerektiğine dikkat çeken Demirtaşoğlu, “Eğer burnu kanayan kişide yüksek tansiyona rastlanmazsa burun kanatlarına hafifçe baskı yapılarak baş öne eğilmelidir. Mümkünse burnun üzerine bir buz konmalıdır. Kanama 5-10 dakika durmazsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” diye konuştu.

DAMARLARDA GENİŞLEME

Burun kanamasının, burnun girişinde damarların yırtılması sebebiyle ya da burnun içerisini kaşıma, kabukları temizleme alışkanlığı nedeniyle oluşabildiğini söyleyen Demirtaşoğlu şöyle devam etti: “Alerji, ve sinüzit gibi rahatsızlıklar burun kanamalarını tetikleyebilir. Veya bu rahatsızlıklar burun kanamalarını arttırabilir. Sıcak hava burnun küçük damarlarında genişlemeye sebep olduğu için de yaz aylarında kanama fazla olur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN