Fırat Kalkanı’na Rus gözlemci

Fırat Kalkanı’na Rus gözlemci

Türkiye ile İdlib bölgesinde çatışmasızlık anlaşmasında uzlaşan Moskova yönetimi Afrin’de de YPG ile işbirliğini derinleştiriyor. Daha önce İdlib sınırına yerleşen Rus ordusu şimdi de Fırat Kalkanı cephesinde üs kurdu.

Suriye’de 6 yıldır süren iç savaş birbirinden ilginç ittifaklar ve hamlelerle devam ediyor. Astana sürecinde Türkiye ve İran ile birlikte çatışmasızlık bölgeleri kurarak çatışmaların sonlanması için önemli bir hamle yapan Rusya, yine iki ülke ile birlikte İdlib operasyonu öncesinde Ankara’yı kızdıracak bir adım attı. Türkiye destekli ÖSO ile Afrin’deki YPG güçlerinin karşı karşı geldiği ve ara ara çatışmaların yaşandığı Azez-Tel Rifat cephesine Rus birlikleri yerleşti.

Rusya’nın Suriye’deki askeri grubunun komutan yardımcısı olan Aleksey Kim, Rus uzlaştırma merkezinin girişimiyle Halep’in kuzeybatısındaki Afrin’de bir ulusal uzlaşı komitesi kurulduğunu açıkladı.

Kim, bu ayın sonunda kurulduğunu belirttiği Afrin’deki ulusal uzlaşı komitesiyle video konferans ile gerçekleştirilen ortak görüşmeye Humus, Doğu Guta, Dera ve Kuneytra’da oluşturulan gerilimi azaltma bölgelerinde faaliyet gösteren ulusal uzlaşı komitelerinin temsilcilerinin katıldığını söyledi. Söz konusu komitelerde bölgelerin yerel yönetim temsilcileri ile Rus uzlaştırma merkezinin yetlilileri yer alıyor. Kim’in anlattığına göre yapılan görüşmede Afrin’de en çok yardıma ihtiyaç duyan bölgeler, gereksinim duyulan ilaçların listesi ve onarılması gereken okulların sayısı belirlendi. Afrin’de bir gerilimi azaltma bölgesi yer almamasına rağmen burada Rus uzlaşı merkezinin faaliyet gösterdiği bir ‘çatışmayı önleme bölgesi’ bulunuyor. Halep’in kuzeyinde, Türkiye’nin Hatay sınırında yer alan Afrin, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolünde.

HAKİM TEPELERE TÜRK BAYRAĞI

Kilis Belediyesi, PYD'nin kontrolündeki Afrin’in karşında yer alan hakim tepelere Türk Bayrağı dikilmesi için çalışma başlattı. Birçok bölgeden görülebilen bayrak, Resul Osman Dağı Mesire Alanı’nda göndere çekildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN