Fırtına cami minaresinin kubbesini uçurdu

Fırtına cami minaresinin kubbesini uçurdu

Denizli'de şiddetli fırtınanın cami minaresinin kubbesini uçurduğu anlar saniye saniye kaydedildi.

Türkiye genelinde saatteki hızı 100 km'yi bulan fırtınalar etkili oluyor. Kayseri'de şiddetli rüzgarların cami minarelerini salladığı görüntüler paylaşıldı. Denizli'de ise şiddetli rüzgar minarenin kubbesini uçurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısını yaptı.

Türkiye'de dün akşamdan beri fırtına etkili oluyor. Saatteki hızı 100 km'ye kadar çıkan sert rüzgarlar Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'da tahribata neden oluyor.  Ankara'da ağaçların kırıldığı, İzmir ve Muğla'da denizlerin taştığı bildirildi. Kayseri'de şiddetli rüzgarların cami minarelerini salladığı görüntüler paylaşıldı. Denizli'de ise şiddetli rüzgar minarenin kubbesini uçurdu. 

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" açıklamasını yaptı.

ANKA/İSTANBUL

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN