Fransa’da çocukları yaktılar

Fransa’da çocukları yaktılar

Fransa’da Türklerin yoğunlukta yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi’ndeki sosyal konutta yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, 4’ü çocuk 5 kişiyi yuttu. Hayatını kaybedenlerin arasında 3 Türk çocuğu da vardı. Savcılık, yangının büyük ihtimalle kundaklama olduğunu açıkladı

MİKDAT KARAALİOĞLU / ÖZEL HABER

Fransa’da meydana gelen yangında 3’ü Türk vatandaşı 5 kişi yaşamını yitirdi. Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı, İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi’nde önceki gece çıkan yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 8 kişi de yaralandı. Yangının merdiven boşluğundan başladığı duyurulurken, 50 itfaiye erinin müdahale ettiği alevlerden 20 kişi sağ çıkarıldı. Türkiye’yi de yasa boğan yangınla ilgili bilgi veren Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar,  5 katlı toplu konutun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede tüm yapıyı sardığını belirterek, hayatını kaybeden 5 kişiden 3’ünün Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner de ölen 5 kişiden 4’ünün çocuk olduğunu ve kriz masası kurulduğunu açıkladı. Yaralıların, şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildiği belirtildi. Yangında, yaşamını şitiren çocukların merdiven boşluğunda mahsur kaldığı, yardım isteyemedikleri ifade edildi. Bu arada Mulhouse polisi, yangınla ilgili bir şüpheliyi gözaltına aldı. Kundak ihtimalini de araştıran polisin 28 yaşındaki bir şüpheliyi gözaltına aldığı iddia edilirken, soruşturmayı yürüten Fransız savcı, yangının büyük bir ihtimalle kundaklama nedeniyle çıktığını duyurdu. Öte yandan facianın yaşandığı Mulhouse’da 2014 yılında çıkan başka bir yangında da aynı Aksu ailesinden 3 kişi hayatını kaybetttiği öğrenildi. 

SENEM, DAMLA  VE EMİN’İ KAYBETTİK 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, yangına ilişkin kriz masası oluşturulduğunu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan bir yetkilinin konunun takibi için Fransa’ya gittiğini duyurdu. Olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen  Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin’i ve 9 yaşındaki Senem Ertunç’u kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sosyal konutun bodrum katında başlayan yangının sebebi henüz bilinmemekle birlikte savcılık soruşturması yürütülüyor. Kriz masası oluşturuldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa’ya yolladık.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN