Çocuk yakan cani komsu çıktı

Çocuk yakan cani komsu çıktı

Fransa’da 3’ü Türk 4 çocuk ile bir yetişkinin yaşamını yitirdiği yangını çıkaran cani yakalandı. Olay gecesi gözaltına alınan 28 yaşındaki komşunun sorgusunda sigara izmaritini Aksu ailesinin evine attğını ve yangına neden olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

MİKDAT KARAALİOĞLU

Fransa’nın Mulhouse kentinde önceki gece meydana gelen yangını çıkaran kundakçı yakalandı. Gözaltına alınan zanlının, sorgusunda suçunu itiraf ettiği açıklandı. Fransız medyasının adli kaynaklara dayandırdığı haberlerde, yangın gecesi gözaltına alınan kişinin suçunu itiraf ettiği belirtildi. 28 yaşında olan ve aynı binada yaşadığı açıklanan kişinin, yangın gecesi sigara izmaritini bodrum kata attığı ve yangına sebebiyet verdiği kaydedildi. Yerel DNA gazetesi, zanlının, hakkında dava açılmak üzere savcılığa sevk edildiğini yazdı. Türklerin yoğunlukta yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi’nde üç gün önce yaşanan yangın faciası yürekleri dağladı. Yangında 3’ü 5 kişi hayatını kaybetti. Ölen çocuklardan üçünün Oğuzhan (31) ve Hüsne Aksu (29) çiftinin çocukları Damla ile Emirhan ve İsmail Ertuç’un 9 yaşındaki kızı Senem olduğu açıklandı. Mulhouse Cumhuriyet Savcısı Dominique Alzeari, olayın kundaklama olduğunu söyledi. Mulhouse’da ceza hukuku üzerinde çalışan Avukat Salli Yıldız, olayla ilgili KARAR’a konuştu. Yangının çıktığı mahallede daha önce de çok sayıda olayın yaşandığını belirten Yıldız, bölgedekilerin çoğunlukla yoksul kesimden gelen kişiler olduğunu söyledi. Yıldız şöyle devam etti: “Türk konsolosluğundan da bir yetkili olay yerine gelip incelemelerde bulundu. Bourtzwiller Mahallesi çok sorunlu bir mahalle. Suç oranı çok yüksek. Esrar satışı ve hırsızlık yaygın. Daha önce araçların ve çöplerin yakıldığı oldu ama ilk defa ölümlü bir yangın meydana geldi. Buradaki konutların kirası oldukça düşük. Devletin yaptığı evler var. Sığınma binaları değil ama sosyal seviyesi yüksek olmayanlar için hazırlanmış evler. Ne yazık ki suç olayları da yaşanıyor.” Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da Paris’teki temaslarını keserek Mulhouse kentine geçti. Burada hem yetkililerde bilgi alan hem de acılı aileye taziyelerini ileten Kurtulmuş “İnşallah hiçbir şüpheli ve karanlık nokta kalmadan olay tüm yönleriyle aydınlatılır” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN