Fransa'da Türk ailenin 3 çocuğu yangında hayatını kaybetti

Fransa'da Türk ailenin 3 çocuğu yangında hayatını kaybetti

Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında korkunç şüphe... Olayla ilgili açıklama yapan Fransız savcı, yangının büyük ihtimalle kundaklama nedeniyle başladığını açıkladı. Türk kökenli Aksu çifti yangında 3 çocuğunu kaybetti. Yaralı anne-baba hastaneye kaldırıldı. Ölenlerden biri de uyruğu açıklanmayan bir çocuk.

MİKDAT KARAALİOĞLU / FRANKFURT

Fransa’nın Mulhouse şehrinde bir sosyal konutta çıkan yangında üçü Türk ailenin çocuğu olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı. Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu. Olayla ilgili Fransız savcılığı tarafından açıklama yapıldı. Savcılık, olayın 'büyük ihtimalle' kundaklama olduğunu duyurdu. 

17-10/02/yangynda-yanan-kary-koca-hastanedeler-oguz-aksu-ve-e-i.jpg
Çocuklarını feci yangında kaybeden Aksu çifti yaralı.
Acılı Baba Oğuz Aksu ve eşi sinir krizi geçirdi. 

Yaklaşık 50 itfaiye erinin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddi olduğu açıklanmıştı. Yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddi olduğu ifade ediliyor. Mulhouse kentinde çok sayıda göçmenin yaşadığı biliniyor. 

17-10/02/370-copy-1506960005.jpg
Hayatını kaybeden çocuklardan ikisinin adının Damla ve Emir Aksu olduğu öğrenildi. 

20 KİŞİ KURTARILDI

Binada yaşayan 20 kişinin itfaiye erleri tarafından kurtarıldığı ifade edildi. AFP'ye konuşan Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner, "Korkunç bir şey, bütün kent bu trajedi nedeniyle şoke oldu" ifadesini kullandı. 

17-10/02/59d1f1ac2269a219c04361fb.jpg

Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, 5 katlı toplu konutun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede tüm yapıyı etkisi altına aldığı bilgisine sahip olduklarını aktarak, hayatını kaybeden 5 kişiden 3'ünün Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

17-10/02/damla-aksu-olen-kyz-cocugu-copy.jpg
Damla Aksu

17-10/02/mulhouse-yangyn-olen-turk-kyz-cocugu-damla-aksu-copy.jpg

17-10/02/mulhouse-yangyn-olen-turk-cocuk-emir-aksu-copy.jpg
Emir Aksu

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın Mulhouse kentindeki yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Sosyal medyadaki Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Çavuşoğlu, 3'ü Türk 5 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin, "Mulhouse/Fransa'daki yangında maalesef üç yavrumuzu yitirdik. Kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ile Strazburg Başkonsolosluğunun ailelerin yanında olduğunu ve konuyu yakından takip ettiklerini bildirdi.

Türk nüfusun yoğun yaşadığı, İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi'nde dün gece çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirmiş, 3'ü ağır 8 kişi yaralanmıştı.

Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 katlı toplu konutun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede binayı etkisi altına aldığı bilgisine sahip olduklarını belirterek, hayatını kaybeden 5 kişiden 3'ünün Türk vatandaşı olduğunu söylemişti.

Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner de ölen 5 kişiden 4'ünün çocuk olduğunu ve kriz masası oluşturulduğunu açıklamıştı.

Mulhouse'da 2014'te çıkan yangında da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN