Türkiye’ye sığınma talep eden Fransız Müslümana Göç İdaresi'nden yanıt

Türkiye’ye sığınma talep eden Fransız Müslümana Göç İdaresi'nden yanıt

Fransa’da kurduğu derneğin kapatılmasının ardından sosyal medya üzerinden Türkiye’den siyasi sığınma talep eden İdriss Sihamedi’ye Göç İdaresi yanıt verdi. Açıklamada, “Bilgilerinizle başvurduğunuz durumda talebiniz değerlendirmeye alınacaktır” denildi.

Fransa’da politikacıların İslam karşıtı söylemleri provokasyona neden oldu. Ülkede öğretmen Samuel Paty’nin okulda Hz. Muhammed karikatürü gösterdikten sonra öldürülmesinin ardından ülkedeki olaylar kontrolden çıktı. Bugün üç kişinin öldürüldüğü ülkede, Müslümanlara yönelik atılan adımlar tepki çekiyor.  

Fransa’da 2008 yılında kurulan BarakaCity adlı dernek, radikal İslamcı oluşumlarla ilişkili olduğu ve terör eylemlerini meşrulaştırdığı gerekçesiyle kapatıldı. Karara isyan eden derneğin kurucusu İdriss Sihamedi, sosyal medyadan yaptığı çağrıda Türkiye’ye sığınmak istediğini duyurdu. 

“GÜVENDE DEĞİLİM” 

Sihamedi, Twitter hesabından Türkçe yaptığı açıklamada, “Fransa’da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity’yi Fransa devleti feshetme kararı aldı. 

Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen. Bu yüzden sayın Erdoğan’dan STK’mız adına Fransa’da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum” dedi. 

fransa-idris.jpg

GÖÇ İDARESİ’NDEN ÇAĞRIYA CEVAP: BİLGİLERİNİ YOLLA  

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de kısa süre sonra Sihamedi’nin bu mesajına yanıt verdi. Müdürlüğün paylaşımında şu ifadeler yer aldı: 

“Merhaba Sihamedi. Sen ve iş arkadaşların kurumumuza bireysel olarak adınız, soyadınız, kimlik bilgileriniz ve pasaport numaralarınızı içeren sığınma dilekçeniz ile başvurduğunuz durumda talebiniz değerlendirmeye alınacaktır. 

Verdiğiniz bilgilerden sonra İstanbul Havalimanı’daki ekibimiz durumla ilgili bilgilendirilecektir.” 

go-idaresi.jpg

BARAKACITY NEDEN KAPATILDI?  

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararnamede hükûmet tarafından radikal İslamcı hareketlerle ilişkileri ve terör eylemlerini meşrulaştırmak ve radikal İslam fikirlerini yaymakla suçlanan “BarakaCity”nin kapatılmasının kararlaştırıldığı açıklandı.  

Darmanin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kapatma kararnamesini yayınlayarak kararı şu şekilde duyurdu: "BarakaCity derneği bu sabah Bakanlar Kurulu'nda feshedildi. Sunduğum kararnamede detaylandırıldığı üzere, Barakacity, nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN