Fransa'da kilisede bıçaklı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Fransa'da kilisede bıçaklı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Fransa'nın Nice şehrindeki Notre-Dame Kilisesini hedef alan bıçaklı saldırgan üç kişiyi öldürdü. Bu saldırıdan birkaç saat sonra Avignon şehrinde de elinde bir bıçakla etrafındakileri tehdit eden bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Kanlı saldırı Fransa'nın güney şehri Nice'te bulunan Notre-Dame Kilisesinde gerçekleşti. Fransız BFMTV kanalının haberine göre, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı üçe çıktı, çok sayıda kişi de yaralandı. 

115111642-nice-harita-nc-1.jpg

Fransız medyasındaki haberlere göre kilise içinde öldürülen bir kadın ve bir erkek boğazları kesilmiş halde bulundu. Bir diğer kadın da kiliseden kaçıp yakındaki kafeye girmeye çalışırken birkaç defa bıçaklandı ve daha sonra hayatını kaybetti.

 

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, Twitter hesabından saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını söyledi ve emniyet birimlerine hızlı müdahaleleri için teşekkür etti.

ele8zmvxgaec541.jpg

 

TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti, saldırının 'terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyledi. Estrosi de yaşananların 'Notre-Dame Kilisesinin ortasında bir terör saldırısına işaret ettiğini' belirtti.

Saldırı anında kilisede bulunan görgü tanıklarının şehir genelinde kurulan özel koruma ve alarm sistemini harekete geçirdikleri bildirildi.

ele8zmwwkaah18i.jpg

BAKANLAR ACİL TOPLANDI

Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı. İçişleri Bakanı Gérald Darmanin kriz değerlendirmesi için bakanları topladı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Nice'e gidip incelemelerde bulunacak.

Estrosi, gazetecilere açıklamasında, polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin 'Allahu Ekber' diye bağırdığını söyledi.

'ŞÜPHELİ VURULARAK GÖZALTINA ALINDI'

Belediye Başkanı Estrosi, "Şüpheli saldırgan polis tarafından vuruldu ve gözaltına alındı. Hala yaşıyor, hastaneye götürüldü" dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı da Nice'teki saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır. Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."

ELİNDEKİ BIÇAKLA SOKAKTAKİLERİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

Öte yandan Fransız medyası Nice'teki saldırıdan birkaç saat sonra elinde bir bıçakla etrafındakileri tehdit ettiği belirtilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Yerel medya vurulan kişinin tehditleri sırasında 'Allahu Ekber' dediğini bildirdi.

Yerel saatle 11:15 civarında gerçekleşen olayda bıçaklı bir saldırgan sokaktan geçenleri tehdit ettikten sonra devriye gezen polis ekipleri tarafından sahte mermiyle durdurulmaya çalışıldı. Bunun üzerine polislerin üzerine giden saldırgan gerçek mermiyle vurularak öldürüldü.

115115258-gettyimages-1229338389.jpg

FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÇALIŞANINA DA BIÇAKLA SALDIRI

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Fransız Konsolosluğu'nda çalışan bir güvenlik görevlisi bıçaklı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi yaralanırken Suudi vatandaşı olduğu belirtilen saldırgan yakalandı.

FRANSA MÜSLÜMAN İNANÇ KONSEYİ'NDEN KINAMA

Fransa Müslüman İnanç Konseyi (CFCM) Twitter hesabından saldırıyı kınadı. Açıklamada "Nice'teki Notre-Dame Bazilikası yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz" dendi ve hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

NİCE'TEKİ BENZER SALDIRILAR

Nice'te 14 Temmuz 2016 Ulusal Bayramı'nda da silahlı bir saldırgan aracını kutlamalar için toplanan kalabalığa doğru sürmüş, saldırıda en az 86 kişi ölmüştü. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü üstlenmişti. Saldıranın Tunus doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu bildirilmişti.

Nice'te 2016'daki saldırıdan günler sonra da Rouen'deki bir kilisede Papaz Jacques Hamel sabah ayini sırasında boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te de 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Hz. Muhammed'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü. Soruşturmada Samuel Paty'i öldüren Abdoulakh A.'nın ailesinden dört kişi, Paty'nin çalıştığı okuldaki bir veli ve 'radikal İslamcı' olmakla bilinen bir kişinin yanı sıra beş öğrenci gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN