Fransa’da korkutan gelişme! Duvarlara 'Türklere ölüm' yazdılar

Fransa’da korkutan gelişme! Duvarlara 'Türklere ölüm' yazdılar

Fransa’nın Nantes kentinde yaşayan Türk bir esnaf, düzenlenen ırkçı saldırılan nedeniyle dükkanını kapatmak zorunda kaldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un iç siyasette kullandığı ötekileştirici dil ülkede yaşayan Müslümanlara şiddet olarak dönmeye devam ediyor. Daha önce Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli yayınlarıyla destek bulan İslamofobik söylemler, ülkede eyleme dönüşerek İslam karşıtı şiddet olaylarına neden olmuştu. Son olarak Nantes kentinde yaşayan Türk bir esnaf, artan saldırılara nedeniyle dükkanını bir haftalığına kapatmak zorunda kaldığını söyledi.  

frsansa-siddet1.jpg

İşten dönerken kardeşinin dükkanına yazılar yazıldığını fark ettiğini ifade eden Y.B, "Buradan defolun, evinize dönün, Yaşasın domuz; Yaşasın Le Pen, Erdoğan'a ölüm, Fransa, Fransızlarındır, Türklere ölüm” gibi şiddet içerikli mesajların yer aldığını belirtti.  

Mesajlar arasında iki destek mesajı da olduğunu söyleyen Y.B, Nantes bölgesinde 7 yıldır yaşadıklarını ve ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını dile getirdi. 

20201106-2-45236420-59546571.jpg

“ARTIK YETER” 

Y.B, Fransa'da son dönemde Türklere ve Müslümanlara yönelik baskıların arttığına işaret ederek, "Artık yeter! Biz Türk milleti olarak kimseye ne saldırırız, ne yanlış yaparız. Geliriz işimizi yaparız. Herkes biliyor Türk milletini" dedi. 

Dükkana yazılan yazılardan 2 gün sonra da vitrinlerin kırıldığını vurgulayan Y.B, içeri girildiğini ve her yerin kırılıp döküldüğünü anlattı. 

20201106-2-45236420-59546574.jpg

“POLİS GEÇ GELDİ, FOTOĞRAF ÇEKİP GİTTİ” 

Y.B, 3 kez aradıktan sonra polislerin olay yerine geldiğini ve kendilerine "Bu, bizim için önemli bir olay değil" dediklerini belirterek, "Bu muamele zoruma gitti. Türk kökenli olsak da doğma büyüme buralıyım, kimliğimde Fransa vatandaşı yazıyor neticede. Yine de bir şey demedik, saygımızı koruduk. Geldiler, fotoğraf çekip gittiler" ifadelerini kullandı. 

20201106-2-45236420-59546572.jpg

MACRON GERİ ADIM ATTI 

Son dönemde İslam’a yönelik sert bir söylem geliştiren, öğretmen Samuel Paty’nin sınıfta İslam peygamberi Hz. Muhammed karikatürlerini göstermesi nedeniyle başı kesilerek öldürülmesinin ardından tonunu daha da sertleştirip bu karikatürlerden vazgeçmeyecekleri mesajı veren Macron geri adım attı. 

MÜSLÜMAN ÜLKELERE ELÇİ GÖNDERECEK

Avrupa basınından The Gurdian ve Euronews'te yayınlanan haberlerde, Macron'un İslam ülkeleri ile diyaloğu yumuşatmak için Müslüman ülkelere büyükelçi göndermeyi planladığını aktarıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN