Fransa'da sokaktaki askerlerin günlük maliyeti 1 milyon avro
Fransa'da sokaktaki askerlerin günlük maliyeti 1 milyon avro
Fransa'da geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen Paris saldırılarından sonra ilan edilen olağanüstü hal sürüyor.
1/14
Muhtemel bir saldırı tehdidine karşı polisin yanısıra çoğunluğu Paris'te olmak üzere ülke genelinde 10 bin asker sokaklarda bulunuyor.
2/14
Eyfel Kulesi'nin altında, caddelerde, hükümet binalarının etrafında devriye gezen askerlerin ülkeye maliyeti ise günde bir milyon avro.
3/14
New York Times'ın haberinde, 2010'da yaşanan borç krizinden sonra kıtada yaygınlaşan kemer sıkma politikalarında geniş çaplı bir değişim olarak değerlendiriliyor.
4/14
Avrupa ülkelerinin, güvenlik harcamaları ve askeri harcamalar için mali politikalarını esnetmeye başladığı ifade ediliyor.
5/14
Geçtiğimiz günlerde Fransa'nın terörle "savaş halinde" olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı François Hollande, "Teröristleri takip etmeli, şebekelerini dağıtmalı, mali kaynaklarını kesmeli ve propagandalarını durdurmalıyız" demiş ve güvenliğin, istikrardan öncelikli hale geldiğini savunmuştu.
6/14
Öte yandan son olarak üç ay uzatılmasına karar verilen olağanüstü hal, halkın da tepkisini çekiyor.
7/14
Uygulamanın kaldırılması amacıyla protesto gösterileri düzenleyenler, hükümetin Paris saldırılarını kullanarak baskıcı politikaları meşrulaştırdığını savunuyor.