Fransa'da Ülkü Ocakları yasaklandı

Fransa'da Ülkü Ocakları yasaklandı

Son dakika haberi... Fransa'da "Bozkurtlar" (Grey Wolves) olarak bilinen Ülkü Ocaklarının kapatılması teklifi bakanlar kurulu toplantısında kabul edildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Ülkü Ocakları'nın kapatılması için verdiği öneri bakanlar kurulunda kabul edildi..

Fransa'da Dağlık Karabağ Savaşı'nı müteakip Ermenilerle Türkler arasında kavgalar yaşanması ve Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesinde sözde Ermeni soykırımı anıtına saldırıda bulunulmasının ardından, Ülkü Ocakları'nın kapatılması ve faaliyetlerinin yasaklanması yönünde karar verildi.

Fransa aşırı sağcı parti liderinden de Milli Görüş için de talep geldi. Aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, Milli Görüş vakıflarının kapatılmasını talep etti.

"HİLAFET YANLISI"

Konu üzerine Twitter hesabından açıklamada bulunan Rassemblement National lideri Le Pen, 71 cami ve 10 Türk okulunu idare eden Milli Görüş vakıflarının da kapatılması gerektiğini söyledi. Le Pen Milli Görüş'ten "Hilafet yanlısı" diye bahsetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN