Fransa'da Milli Görüş için kapatılma çağrısı

Fransa'da Milli Görüş için kapatılma çağrısı

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin'in Ülkü Ocakları'nı kapatacaklarını açıklamasının ardından aşırı sağcı lider Marine Le Pen, Milli Görüş vakıflarının da kapatılmasını istedi.

Fransa'da Ülkü Ocakları'nın kapatılacağını açıklanmasının ardından bir çağrı da Milli Görüş vakıfları için geldi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, MHP bağlantılı, Türk milliyetçisi "Bozkurtlar" hareketini ortadan kaldırmak için hükümet olarak harekete geçeceklerini duyurmasının ardından Fransa aşırı sağcı parti liderinden Milli Görüş için de talep geldi. Aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, Milli Görüş vakıflarının kapatılmasını talep etti.

"HİLAFET YANLISI"

Konu üzerine Twitter hesabından açıklamada bulunan Rassemblement National lideri Le Pen, 71 cami ve 10 Türk okulunu idare eden Milli Görüş vakıflarının da kapatılması gerektiğini söyledi. Le Pen Milli Görüş'ten "Hilafet yanlısı" diye bahsetti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ulusal Meclis Kanunlar Komitesi önünde yaptığı açıklamada, hükümetin çarşamba günkü Bakanlar Kurulu'nda "Bozkurtlar" ( Grey Wolves) olarak bilinen Ülkü Ocakları'nın kapatılmasının kararlaştıracağını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN