Fransa'dan Ülkü Ocakları'na yasak

Fransa'dan Ülkü Ocakları'na yasak

Son dakika haberi... Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Ülkü Ocakları'nın faaliyetlerini durduracaklarını açıkladı.

Fransa'da sözde Ermeni soykırımı anıtına saldırı düzenlenmesinin ardından Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Ülkü Ocakları'nı kapatacaklarını açıkladı.

Parlamentonun hukuk komisyonunda konuşan İçişleri Bakanı Darmanin, 'Bozkurtlar' hareketinin yasaklanmasının çarşamba günü bakanlar kurulunda ele alınacağını belirtti.

SÖZDE SOYKIRIM ANITINA SALDIRI

Sputnik'in haberine göre açıklama, Lyon merkezli Auvergne-Rhône-Alpes bölgesindeki bir Ermeni merkezine ve bölgede bulunan sözde soykırım anıtına 'Bozkurtlar' anlamına gelen Fransızca 'Loups gris' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin baş harflerine atıfla 'RTE' gibi sloganlar ve Ermenistan'a yönelik küfür yazılması üzerine geldi.

Bölge valisi Pascal Mailhos, Twitter'da "Yapılan tahribatları şiddetle kınıyor, Ermeni cemaatine tam destek veriyorum. Bu saygısızlıkların faillerini bulmak için her şey yapılacak" mesajını paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty adlı bir öğretmenin, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri öğrencilerine göstermesinin ardından öldürülmüştü. Fransa'da büyük tepki uyandıran cinayet sonrası Montpellier ve Toulouse kentlerindeki hükümet binalarına, yine Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürler yansıtılmıştı. 

İslam dünyasında büyük tepki çeken 'karikatür' skandalı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan "Güya laikliğin kalesi Fransa'da Peygamber Efendimiz ile ilgili karikatürün bina duvarına yansıtılması en basit tabirle bayağılıktır. İslam düşmanlığının Türk düşmanlığı olduğunu da akıllarımızdan çıkarmamalıyız" sözleriyle eleştirmişti.

Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında da konuşan Erdoğan, Fransa başta olmak üzere Avrupa'yı "İslam düşmanlığı" ile suçlamış ve "Fransız markaları satın almayın; Fransız ürünlerine itibar etmeyin" diyerek boykot çağrısında bulunmuştu. 

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN