Fransa'dan İngiltere'ye tehdit: AB'den ayrılırsanız mültecileri durdurmayız

Fransa'dan İngiltere'ye tehdit: AB'den ayrılırsanız mültecileri durdurmayız

Mülteci krizi nedeniyle zor günler yaşayan Avrupa ülkeleri, göçmenleri silah olarak kullanmaya başladı. Fransa Maliye Bakanı, İngiltere AB'den ayrıldığı takdirde Manş Tüneli üzerinden Ada'ya gitmek için bekleyen binlerce göçmene müdahale etmeyeceklerini açıkladı.

[Karar]

Fransa Maliye Bakanı Emmanuel Macron, İngiltere Avrupa Birliği'nden (AB) çıktığı takdirde Calais mülteci kampındaki sınır kontrollerini sonlandıracaklarını söyledi. Bu durum, Calais'teki binlerce göçmenin Manş Tüneli üzerinden İngiltere'ye hareket etmesi anlamına gelecek.

16-03/03/ap_808969237796-1457009729.jpg
Ağzını diken bir göçmen ve elindeki "Sizin demokrasiniz nerede? Bizim özgürlüğümüz nerede?" yazılı döviz.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Macron, "İngiltere'nin AB ile ilişkisinin bittiği gün Calais'te göçmen kalmayacağını" söyledi. İngiltere'de AB'den çıkışın oylanacağı referandum 23 Haziran'da gerçekleştirilecek. Halihazırda Londra ve Paris arasındaki anlaşma gereği Calais bölgesinde İngiliz hükümetine ait kontrol noktaları bulunuyor. İki ülkeyi birbirine bağlayan tünelden geçen taşıtlarda arama yapılabiliyor.

Kamptaki dört bin kişi çaresiz

Fransız hükümetinin geçen hafta yıkım kararı verdiği Calais kampında İngiltere'ye geçmek isteyen yaklaşık dört bin kişinin bulunduğu, kamptaki çadırların yıkılmasının ardından birçok göçmenin barınacak yeri kalmadığı ifade ediliyor.

Öte yandan AB'nin, Türkiye'den mülteciler konusunda yeni bir anlaşma istediği bildirildi. Buna göre AB, Türkiye'den Avrupa'ya geçen mülteci sayısının günde en fazla bin olmasını ve Türk hükümetinin Avrupa'da istenmeyen mültecileri geri alma konusunda daha fazla çaba göstermesini isteyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN