Göçmenler Manş Tüneli'ni kapattırdı

Göçmenler Manş 
Tüneli'ni kapattırdı

Göçmen krizi bu kez de 50 kilometrelik Manş Tüneli'ni kapattırdı. Tünelde bir grup göçmenin olduğunun bildirilmesi üzerine bütün seferler gece boyunca durdu.

İngiltere ile Fransa'yı denizin altından birbirine bağlayan Manş Tüneli, dün gece göçmenlerin tünele girmesi yüzünden kapatıldı. Tünelde seyir halindeki trenlerin durdurulmasıyla yüzlerce yolcu geceyi tünelde geçirdi. Tünelin Fransa ucundaki Calais kentindeki gar, yolcularla dolup taştı.

AP'de yer alan habere göre, saatlerce tünelin içinde kalan yolculara yemek ve su servisi yapıldı. Tünelde mahsur kalmaktan dolayı rahatsızlananların olması ihtimaline karşı acil durum ekipler hazır bekletildi.

 Trenleri engellediler

İngiltere ile Fransa arasında demiryolu seferleri gerçekleştiren ve Manş Tüneli'ni işleten Eurostar şirketine ait birkaç tren, salı gecesinden çarşamba sabahına kadar tünelin içinde mahsur kaldı. Eurostar'dan yapılan açıklamada, bir grup göçmenin tünelde seyreden yük trenlerini engellediği ve trenlere tırmandığı belirtildi.

15-09/02/ap_667905344521.jpg
İki bin yolcu geceyi Calais'teki garda geçirdi. FOTOĞRAF: AP

"Göçmenler trene tırmanırsa ne yapacağız?"

Tünelin içindeki tren ve peronlarda bulunan yolcular, rahatsızlıklarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Andy Tait adlı bir yolcu, Twitter hesabından "Gerçek üstü ve üzücü bir durum. Tünelde mahsur kaldık ve trene tırmanmaya çalışan göçmenler görürsek ne yapacağımızla ilgili talimatlar alıyoruz" diye yazdı. Danny Bell adlı başka bir yolcu ise tweet'inde "Tünelin bir yerinde bu soğukta mahsur kaldık ve bize hiçbir bilgi verilmiyor" dedi.

Kriz nedeniyle Fransa'dan yola çıkan üç trenin geri döndüğü, mahsur kalan bir tren içinse kurtarma treni yollandığı açıklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN