Fransız malları neler? İşte Fransız mallarının tam listesi

Fransız malları neler? İşte Fransız mallarının tam listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısının ardandan Türkiye’de satılan Fransız mallarının tam listesi gündem oldu. Akaryakıttan süpermarketlere, yoğurttan, şişe suya kadar birçok Fransız malı Türkiye’de satılıyor ya da üretiliyor.

Türkiye ile Fransa arasında yaşanan gerilimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı geldi. Yapılan boykot çağrısının ardından Fransız mallarının listesi sosyal medyada paylaşıldı. 

FRANSIZ MALLARI NELER?

Türk piyasasında hemen her alanda faaliyetlerini sürdüren Fransız şirketleri Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yüzünden ağır bir yara alacak. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamayla Fransız mallarının alınmaması yönünde boykot çağrısında bulundu.

Türkiye piyasasında sudan yoğurda, benzinden mutfak eşyasına kadar birçok büyük Fransız markası faaliyetlerini sürdürüyor. Akaryakıt sektöründe Elf ve Total, otomobilde Citroen ve Peugeot başı çekiyor. Fransa'nın giyim sektöründe de büyük markaları yer alıyor. 

İŞTE LİSTE LİSTE FRANSIZ ÜRÜNLERİ

Süpermarket: Gima, Dia Endi, Carrefour (Türk ortaklı)
Benzin: Total, Elf 
Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian
Yoğurt: Danone, Yoplait 
Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic
Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal, Rowenta 
Otomobil: Peugeot, Citroen
Oto Yedek Parça: Valeo, Cacharel, Daniel Hechter
Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, 
Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome
Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton 
Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau
Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase
Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avene
Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest 
Seyahat: Air France, Club Med, Fransız Kültür Merkezi
İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem 
Çakmak: BIC, Cartier
Tıraş Bıçağı: BIC 
Spor Ekipmanı: Le coq sportif
Kırtasiye: BIC, Sheaffer 
Motosiklet, Bisiklet: Peugeot
Telekom: Alcatel
Dergi: Marie Claire, Elle 
İlaç firmaları: Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortaklığı): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre
Finans: Societe General Bankasi
Uçak: Air France, Airbus
Yabancı Dil Eğitim: Fransiz kültür Merkezi (Dil Kursu)
Kapatby ReklamStore
Giyim/Aksesuar: Philip Patek, Pierre Cardin, Louis Vuitton, Lacoste, Fred Joaillier, Yves Saint Laurent, Berluti, Givenchy, Louis Vuitton Malletier, Christian Lacroix, René Derby, Thierry Mugler, Cacharel, Sonia Rykiel, Berluti, Daniel Hechter, Givency, Fred Joaillier, Louis Vuitton Malletier, Hermes

Otomobil/Yedek Parça: Peugeot, ValeoOto, Citroen, Renault, Uniroyal, Michelin, Dacia, Recamic

fransiz-mallari-neler-iste-fransiz-mallarinin-tam-listesi.jpg

Bilgisayar/İletişim Ürünleri: Sagem,

İnşaat: Ondulin Avrasya, Lafarge, Chryso, Weber Markem, 

İlaç Firması: Servier, Fournier, Guerbet, Pierre Fabre Medicament, Allegra Antihistamine, Benzac, Benzagel, Benzamycin, Nicoderm, Novahistine, Novalgin, Stimate, Ceva,

Labaratuvar ve Test Cihazları: Chopin

Endüstriyel Ürünler: Areva, Groupe Schneider, Metesan, Legrand, Helita Pulsar, Duval Messien Satelit, Franklin France, Merlin Gerin,

Sanayi Ürünleri: SNR Rulmanlari

Elektrik Ürünleri: Telemechanique, Merlin-Geren, Square-D

Çelik Sektörü: Arcelor,

Denizcilik: Beneteau (Jeanneau)

Finans: Societe General Bankasi

Bebek Maması/Giyim: Bledina, Mellin, Petit Bateau, DPAM

Mutfak Eşyası: T-Fal, Tefal,

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Vichy, Biotherm, Accentous, Clarins, Christian Dior, Dr. Pierre Ricaud, Daniel Jouvance, Fresh Lash, Dulcia, Great Lash, Galerie Noemie, Kiotis, Guerlain, Le Crayon Glace, Lancome, Les Meteorites, Le Monde en Parfum, Long Wearing Makeup, Long Wearing Lipstick, L'Oreal, Long Wearing Nail Polish, Moisture Whip, Miami Chill, Phas, Orlane, Rene Furtherer, Pierre Fabre, Shades of You, Revitalizing, Roc, Shine Free, Sheer Essentials, Summer Sensations

Süt ürünleri (Yoğurt-Peynir): Yoplait, Danone, Sprinkl'ins, Delisle, Arpin, La Vache Qui Rit, Belle Des Champs, Bel Paese, Brie, Boisange, Chamois D'or, Camembert, Etorki, Entremont, Fromageries Riches Monts, Fine Bouche, Gerard, Geramont, Jockey, Gervais, Montagnard, Lepetit, Mountain Farms, Montrachet, Precious, New Holland, St. Albray, Roquefort, Tourtrain, Taillefine, Vieux Boulogne,

Sigorta: AXA Sigorta, Basak Sigorta (Groupama Internatinal), Başak Emeklilik (Groupama Internatinal), Güneş Sigorta, Equitable Life

ERDOĞAN’DAN FRANSIZ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde hüznü arttıran tek şeyin koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin acısı olmadığını vurgulayarak, yürekleri asıl dağlayanın başta gönül coğrafyamız olmak üzere, Müslümanların içerisinde bulunduğu ahavli olduğunu söyledi.

Dinimiz ve peygamberimizce yasaklanan fiilin her gün her an işlendiği bir dönem içerisinde olunduğuna işaret eden Erdoğan, Libya'nın zengin kaynaklarının, batının emperyalist güçleri ve darbeciler tarafından talan edildiğini kaydederek, Arakan'da şiddet, Filistin'de zulüm, Afganistan ve Irak’ta terörün can almaya devam ettiğini anımsattı.

İnsan olarak İslam dininde Hıristiyan olmanın suç sayılmadığını ve Türkiye’nin Hristiyanlara da Musevilere de sahip çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'da Müslümanlara bir zulüm olduğu taktirde İslam dünyasının bunlara da sahip çıkması gerektiğini kaydederek, dünya liderlerine çağrıda bulundu.

Avrupa ülkelerinde İslam ve Müslüman düşmanlığının veba gibi toplumlara sirayet ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlara ait iş yerlerinin, evlerin, okulların hemen hemen her gün faşist grupların saldırısına uğradığını hatırlattı.

Sözlerinin sonunda Fransa’da, ‘Türk markalı mal satın almayın’ çağrısı yapıldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete, ‘Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunlardan satın almayın’ diyerek Fransız mallarını boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN