FÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine burs

FÜ Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine burs

Fırat Üniversitesi (FÜ) Su Ürünleri Fakültesini tercih eden ilk 3 öğrenciye 700 TL’lik burs verileceği bildirildi.

FÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuri Başusta, bu yıl Fakültenin Su Ürünleri Mühendisliği Bölümüne 16, Balıkçılık Teknolojisi Bölümüne ise 11 olmak üzere toplam 27 öğrenci alınacağını söyledi. Alınacak öğrencilere burs imkanı da sağlanacağını belirtti. 

YÖK tarafından fakülteyi tercih eden eden ilk 3 öğrenciye YÖK tarafından 700 TL’lik burs verileceğini aktaran Prof. Dr. Başusta, “ Her iki bölümde okuyan öğrencilerimizin çift anadal veya yandal yapma imkanları bulunmakta olup halen bazı öğrencilerimiz bu imkandan yararlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin Polonya, Romanya, Hırvatistan ve Litvanya’daki bazı üniversitelerde Erasmustan bir dönem öğrenim görme ve staj yapma ve dil becerilerini geliştirme şansları bulunmaktadır. Fakültemizde öğrencilerimiz Kaptanlık Sertifikası için dersler alıp, Balık Adam Brövesine sahip olmaktadırlar. Mezun öğrencilerimiz her yıl KPSS ile Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere birçok kuruma yerleştirilmektedir”diye bilgi verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN