Gambiya'da protesto gösterileri: 3 ölü

Gambiya'da protesto gösterileri: 3 ölü

Gambiya'da Cumhurbaşkanı Barrow'a karşı düzenlenen protestolarda 3 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Barrow'la görüşmek için Gambiya'ya hareket edecek.

Gambiya’da binlerce kişi, devlet başkanlığı süresini uzatma niyetini dile getiren Cumhurbaşkanı Adama Barrow'u protesto etmek için sokaklara çıktı. Polis ve protestocular arasında çıkan arbedede 3 kişi hayatını kaybetti. Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, gaz solunumu nedeniyle yaralananlar oldu. Serrekunda hastanesi yönetimi, protestolarda yaralanan ve hastaneye kaldırılan 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Batı Afrika ülkesi Gambiya’da eski Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh 22 yıllık iktidarını 2016'da muhalefet lideri Adama Barrow’a kaybetmişti. Barrow göreve geldiği 2016’da halka sadece 3 yıl görevde kalma sözü vermiş ancak 2019'da başkanlık süresini 2 yıl daha uzatma niyetini açıklamıştı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Barrow’la görüşmek için Gambiya'ya gidecek.

BANJUL/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN