Gar katliamı davasına bakan mahkeme heyetinin tamamı değişti

Gar katliamı davasına bakan mahkeme heyetinin tamamı değişti

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlenen saldırının, firari sanıklar yönünden devam eden davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin tamamı değişti.

Terör örgütü DEAŞ'ın 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda düzenlediği katliama ilişkin firari sanıklar yönünden devam eden davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti değişti.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın Yargıtay’a atanmasının ardından onun yerine heyette yer alan Ömer Ünal başkanlığına getirilmişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 24 Aralık 2020 tarihli kararı ile Ünal ile beraber heyette yer alan Erhan Karakaya’nın ve savcı Adnan Gümüş’ün de yerleri değiştirildi.

Hakimler Ömer Ünal ve Erhan Karakaya  Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılıklarına, savcı Adnan Gümüş Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atandı.

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

10 Ekim katliamı mağdurlarının avukatları ise yaptığı yazılı açıklamada, “Bu kararla 4 yılı aşkın süredir peşine düştüğümüz, katliamın sorumluları ile hesaplaşma inadımızın yargı ayağındaki tüm muhatapları siyasal iktidar tarafından tek tek dosyadan uzaklaştırılmıştır” dediler.

10 EKİM 2015'TE NE OLDU?

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMOBB ve HDP’nin de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin çağrısıyla Ankara Tren Garı önünde düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi mitingine düzenlenen saldırıda olay günü 100, daha sonra aldığı yaralar nedeniyle tedavi altındayken 3 kişi olmak üzere 103 kişinin hayatını kaybetti.

Yürüyüş henüz başlamadan saat 10 civarı kısa aralıklarla iki ayrı canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırı, Türkiye tarihinin en çok insanın hayatını kaybettiği intihar saldırısı oldu. Saldırının başkent Ankara’nın merkezinde gerçekleşmiş olması, istihbarat ve emniyetin saldırının önüne geçmek için yeterince önlem almadığı eleştirilerine yol açtı.

Resmi açıklamalarda DEAŞ'ın gerçekleştirdiği belirtilen saldırıdaki canlı bombalardan birinin ise, aynı yıl Suruç’ta düzenlenen intihar saldırısını düzenleyen canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu belirtiliyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN