Gaziantep de patladı, sadece bir ilçede 334 ev için karantina kararı çıktı

Gaziantep de patladı, sadece bir ilçede 334 ev için karantina kararı çıktı

İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından Gaziantep de patladı. Son iki haftada sadece İslahiye ilçesine bağlı 51 mahallede bulunan 334 ev için karantina kararı verildi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı bazı mahallelerde son iki haftada çok sayıda kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 51 mahalledeki 534 evde 2 bin 6 kişi için karantina uygulanması kararı alındı.

Karantinaya alınan evler, Hıfzıssıhha Kurulu kararı uyarınca İslahiye Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edildi, polis ve jandarma ekiplerince evlere uyarı yazıları asıldı. 

"ÖLÜ VE VAKA SAYILARI 3'E KATLANMIŞ DURUMDA"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de 30 Ekim'deki depremin ardından koronavirüs (Kovid-19) vakalarının patladığını açıkladı. 

Depremin ardından İzmir'deki pozitif vaka ve vefat sayısının hızlı artış gösterdiğini belirten Köşger, şunları kaydetti: 

"İzmir'deki pozitif vaka ve vefat sayısı 2-3 haftalık bir süre zarfında 3'e katlanmış durumda. Bu, biraz depremin olduğu anda pozitif veya temaslı vatandaşlarımızın sokağa çıkmasıyla alakalı. Bundan dolayı biz bu sonucu tahmin edebiliyorduk. Yani bu şunu gösteriyor, kurallara riayet ettiğimiz sürece kısa sürede bunu tekrar minimize edebiliriz. Kurallara uyulması sonucunda depremden önce İzmir Türkiye'deki en iyi 10 il arasındaydı ve biz onu korumaya çalışıyorduk ama maalesef depremin ardından vaka sayılarında bir patlama gerçekleşti."

İSTANBUL'DA HES DENETİMİ

Öte yandan İstanbul'da semt pazarlarında uygulanmaya başlanan 'Esnaf İçin HES Kodu Uygulaması' bugün Eyüpsultan'da da başladı.

Eyüpsultan Kaymakamlığı ve Eyüpsultan Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde Perşembe günleri kurulan pazara gitti. 

Zabıta ekipleri, tezgahlarını açan pazarcıların HES kodlarını denetledi. Ekipler, HES kodu olmayan pazarcılara kod almaları konusunda yardımcı oldu. Ekipler, ayrıca pazarın iki girişine dezenfektan yerleştirdi ve pazara giren vatandaşların ateşlerini ölçü. 

Sosyal mesafe ve maske takma konusunda zabıta, polis ve kaymakamlık görevlileri vatandaşlara uyarıda bulundu. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN